Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet lanserer Slåttebrus

Del

Med smaken av norske epler og rips kommer årets mest smakfulle nyhet fra Felleskjøpet.

Den nye brusen med smak av eple og rips er på vei ut i alle Felleskjøpet-butikker fra nord til sør.
Den nye brusen med smak av eple og rips er på vei ut i alle Felleskjøpet-butikker fra nord til sør. Foto: Felleskjøpet Agri

Samvirket produserer årlig tusenvis av tonn med mat til dyra. Denne nyheten handler derimot om en splitter ny smak for oss mennesker.

I fjor høst opplevde Felleskjøpet enorm respons da samvirket lanserte fjøsnissebrus før jul. Alle landets Felleskjøpet-butikker ble utsolgt lenge før jul. I påvente av at årets fjøsnissebrus kommer senere i høst, lanserer Felleskjøpet nå en helt ny brus med en frisk smak av sommer og sol.

Pant – ikke kast!

– Noen steder i landet er slåttonna allerede i gang. For oss ble det helt naturlig at en ny brus på denne tiden av året måtte få navnet Slåttebrus. Det handler om gravensteinepler og solmodne rips fra norske produsenter, forteller kategorisjef Maren Dahl i Felleskjøpet Agri.

Den nye brusen er på vei ut i alle Felleskjøpet-butikker landet rundt. Mens julebrusen produseres i glassflaske, er Slåttebrus tappet på boks. Felleskjøpet gjør et tydelig poeng ut av hvor den tomme boksen skal havne etter at innholdet er fortært.

– Er det ett sted boksene aldri må havne, så er det ute på jordet. Metallbokser i dyrefôret kan få fatale følger for dyra. Den klare oppfordringen både fra oss og dyra er: Pant! Ikke kast i naturen. Dette har vi også gjort et poeng ut av på boksene til Slåttebrus, sier Maren Dahl.

Mat fra den norske bonden

Med lanseringen av Slåttebrus skriver Felleskjøpet enda et nytt kapittel i satsingen på mat under egen merkevare. Fra tidligere har bondesamvirkets butikker blant annet potetchips, honning, solbærsaft og en rekke havprodukter i alle landets butikker. Noen utvalgte avdelinger selger også kvalitetsprodukter fra TINE og Nortura.

Slåttebrus er utviklet i samarbeid med Oppegård Brus, og den er produsert av Fjordfolk Bryggeri i Sandefjord for Felleskjøpet.

– I Felleskjøpet er vi klare på at våre matprodukter skal være basert så mye som mulig på råvarer fra norske matprodusenter. Slik er det også med Slåttebrus. Denne brusen passer like godt på sommerbordet som i traktoren til bonden. Med denne brusen håper vi å ha funnet smaken av norsk sommer, sier Maren Dahl i Felleskjøpet.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Felleskjøpet Agri hadde en omsetning på 20,5 milliarder i 2023 og har i overkant av 4 000 ansatte. Felleskjøpet er viktigste leverandør av teknologi og driftsmidler til norsk landbruk og har rundt 100 butikker rettet mot bønder og forbrukere i Norge. Felleskjøpet eier Granngården i Sverige som også har rundt 100 butikker rettet mot samme målgruppe. Vår virksomhet omfatter også eiendomsdrift, brød og bakervarer, samt utstyr til park, anlegg og kjæledyr. Felleskjøpet Agri er et samvirke eid av rundt 37 500 bønder. Felleskjøpet Agri er markedsregulator for korn og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpet Agris hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye