WorldSkills Norway

Thomas Christensen (19) fra Bodø skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Del

Thomas Christensen (19) fra Bodø er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i elektrikerfaget under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike 10.-15. september 2024. Han jobber til daglig hos El Team Nord AS.

Thomas Christensen
Thomas Christensen WorldSkills Norway kan brukes fritt mot kreditering

– Hvor jobber du i dag?

Jeg jobber hos El Team Nord i Bodø, som er en mellomstor bedrift med rundt 30 ansatte. Jeg er elektrikerlærling, det betyr at jeg er hjemme hos folk som pusser opp eller har feil med sitt elektriske anlegg for å forbedre og opprettholde anleggets ytelse. Det interessante med oppgavene er at du sjelden gjør akkurat det samme som forrige dag. Det er nye utfordringer hver dag.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

Jeg har egentlig bare alltid visst at jeg vil jobbe med elektrisitet, enten som elektriker, ingeniør eller forsker. Jeg syns elektrisitet og elektronikk er veldig interessant med alle måtene man kan bruke det på.

– Hvordan føles det å være en del av det norske yrkeslandslaget 2024?

Det å få være en del av yrkeslandslaget betyr at jeg er på god vei til å bli en god fagarbeider innen elektrikeryrket. Jeg håper det blir morsomt å representere Norge i VM i år da jeg aldri har gjort noe lignende før. Jeg kommer til å være sammen med en fin gjeng med de andre fra Norge som er best i sine fag.

– Hvilke forventninger har du til din egen innsats under Yrkes-VM 2024?

Jeg forventer at jeg klarer å gjøre det aller beste jeg kan. Målet mitt er jo som alle andres å komme helt til topps og motta gullmedaljen. Det jeg kan gjøre for å nå målet er å trene på å arbeide raskere og mer effektivt framover mot konkurransen, og ta imot så mange tips og erfaringer jeg kan. Jeg vil si at suksess i konkurransen vil være veldig stort da det ikke er mange fra Norge som har vunnet innen elektrikeryrket. Jeg vil på en måte være litt i en klasse for meg selv når jeg kommer hjem igjen.

Les mer om Thomas på hans profilside på worldskills.no

Trening og mentale forberedelser

– Utøvere til det norske Yrkeslandslaget får tildelt personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet. I tillegg gjennomføres det 3 samlinger hvor det er fokus på lagbygging, treningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– I tillegg har vi et fokus på mental trening, da et Yrkes-VM krever at utøverne er maksimalt fokuserte og klarer å håndtere det presset det er å konkurrere mot verdens beste fagarbeidere og hvor det samtidig skal komme 250.000 besøkende under 4 konkurransedager.

Håper på gode resultater

– Vi oppfordrer alle til å følge med på våre utøvere gjennom hele mesterskapet. Yrkeslandslaget er et viktig symbol på Norges satsing på yrkesfag. Vi ser frem til å se våre beste fagarbeidere konkurrere og håper på gode resultater, sier Valstad.

– Ved å støtte våre utøvere viser vi også støtte til verdien av yrkesutdanning og viktigheten av å ha høyt kvalifiserte fagarbeidere.

===

Fakta om Yrkes-VM 2024:

  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Thomas Christensen
Thomas Christensen
Last ned bilde

Lenker

Kort om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. WSN er en viktig bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Å inspirere, motivere og utvikle unge mennesker er kjernen i WorldSkills Norway. WSN utvikler ferdigheter etter internasjonale standarder og bidrar til at norsk fagarbeid har internasjonal klasse. WSN har som mål å  utvikle ferdigheter i den ypperste verdensklasse og oppfylle drømmer og visjoner til de som skal bygge og drifte fremtidens Norge.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Følg pressemeldinger fra WorldSkills Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WorldSkills Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WorldSkills Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye