Miljødirektoratet

Ber laksefiskere huske fiskeravgiften

Del

Miljødirektoratet minner laksefiskere om å betale fiskeravgiften. Pengene går til å bevare laksestammene og tilrettelegge for fiske.

Laksefisker i elv.
Laksefisker i elv. Foto: Marit Roksvåg Iversen. Bildet kan brukes av pressen i forbindelse med denne saken.

1.juni starter fisket etter laks, sjøørret eller sjørøye mange steder i landet. Pengene man betaler i fiskeravgift går blant annet til å bevare laksebestandene, og å tilrettelegge for fiske. Fiskeravgiften er på 329 kroner, og betales på Miljødirektoratets nettside.

Man må også huske å kjøpe fiskekort fra grunneier, og ta med gyldig kvittering for fiskeravgiften når man skal fiske.

Fisker man laks, sjøørret eller sjørøye i elver og vassdrag uten å ha betalt fiskeravgift, kan man få et overtredelsesgebyr på 3000 kroner. Barn og ungdom under 18 år skal ikke betale fiskeravgift.

Om oss

Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.

Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye