Pitch Forlag

Vibecke Groth er ute med ny feelreal roman!

Del

Fra suksessfull jurist til feelreal-forfatter.

Tidligere advokat og dommer Vibecke Groth er igjen bokaktuell!
Tidligere advokat og dommer Vibecke Groth er igjen bokaktuell! Foto: Privat

Vibecke Groth lanserer sin nye roman «Blanke ark» i juni. Boken er en direkte oppfølger til romanen «Oppdagelsen», som ble utgitt i 2023. Bak seg har Vibecke Groth et langt og variert liv som jurist. Hun var blant annet dommer i Borgarting lagmannsrett i to tiår, fra 1997 til 2017.

Nå som 77-åring lar hun erfaringene være med på å forme sitt forfatterskap. Overgangen fra advokat- og dommeryrket til krimforfatter var kanskje ikke helt uventet, men nå har Groth gitt seg i kast med en ny sjanger:

  - Jeg har skrevet fem krimbøker og fikk lyst til å prøve meg på en annen sjanger. Vekselbruket har vært utfordrende og spennende.

 Ikke «feelgood», men «feelreal»

Handlingen i den første boken starter med at Julie etter at moren dør finner en haug med gamle brev gjemt under noen planker på loftet på familiehytta. Kjærlighetsbrevene fra en ukjent mann er adressert til moren. Julie klarer ikke la være å lese, og brevene avslører en godt bevart familiehemmelighet.

 - Serien omhandler «kjærlighetshekt», ekteskapsproblemer, svik, identitetsproblemer og familiekonflikter i en velberget familie på Oslo vest, oppsummerer hun.

«Blanke ark» fortsetter der «Oppdagelsen» sluttet og handler om Julies vei videre. Hun har alle muligheter til å skape seg den fremtiden hun ønsker, men livet blir ikke akkurat som hun hadde tenkt.  Men selv om Groth nå tematisk går i en annen retning enn i sine tidligere bøker, er det én ting hun skynder seg å legge til:

 - Å kalle bøkene feelgood er etter mitt syn misvisende. Feelreal er bedre!

Erfaringer fra livet som advokat og dommer

Groth er åpen om at det hun har sett gjennom årene har påvirket skriveprosessen og de medmenneskelige temaene hun vil gripe an med pennen.

 - I min praksis som advokat fikk jeg på nært hold se hvor hardt skilsmisser rammer den i et forhold som ikke ønsker skilsmisse. Det er underkommunisert at uansett hvor ressurssterk du er, kan det å bli forlatt mot sin vilje lett lede til store livskriser.  Det ønsket jeg å belyse. Også dette fenomenet at sterke at kvinner - eller menn - blir værende i relasjoner som alle rundt ser er skadelige. De kommer ikke løs. Hvorfor? Kjærlighetshekt er ikke lett for andre å forstå, men mange har nok opplevd det. En tredje ting jeg ønsket å si noe om er hvor viktig vår identitet er for oss, for å forstå hvem vi er, for vår familietilhørighet og hvor dramatisk det er når den rokkes ved.

Groth tenker seg kort om før hun avslutter oppfordrende:

 - Leseren kan forvente en lettlest, men interessant historie om temaer som gjelder og berører mange. Utmerket ferielektyre! 

«Blanke ark» lanseres 3.juni. Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.

Kontakter

Bilder

"Blanke ark" er oppfølgeren til "Oppdagelsen" og romanen lanseres 3.juni.
"Blanke ark" er oppfølgeren til "Oppdagelsen" og romanen lanseres 3.juni.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Pitch Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Pitch Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Pitch Forlag

Siri Sunde: Mellom kirken og kjærligheten7.3.2024 12:18:27 CET | Pressemelding

Siri Sunde forteller i sin nye selvbiografi om tiden da det stormet rundt henne som Den norske kirkes første åpne lesbiske prest i partnerskap og valgene hun sto overfor. I Mellom kirken og kjærligheten, skrevet av Siri Sunde selv, forteller Sunde blant annet om samtalene med biskop Rosemarie Köhn, som ledet til at hun gikk med på å bli permittert fra sin stilling. «Skulle jeg si opp og slutte som prest, ville det være et svik. Mot kjærligheten, mot Gud, mot meg selv», skriver hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye