Pitch Forlag

Hans Petter Treider: -«Karriereplanen var klar allerede før jeg begynte på skolen: Jeg ville bli pensjonist!»

Del

Ny, norsk feelgood fra journalist Hans Petter Treider.

Hans Petter Treider avbildet med første bok i serien om Lillemor
Hans Petter Treider avbildet med første bok i serien om Lillemor Foto: Ragne B Lysaker Pitch forlag

Den 29. august lanseres Napoleonskaker, svindel og dynamitt, bok to i journalist Hans Petter Treiders feelgood-serie.

Romanfigur inspirert av arbeidet på sykehjem

Etter nesten 40 år som journalist, følte Hans Petter Treider seg sliten og ville bruke de siste årene av yrkeslivet på noe helt annet. Da det dukket opp en jobb som bestod i å sørge for at de gamle og syke på hjemstedet hans Drøbak fikk et godt kulturtilbud, søkte han.

«Jeg kom inn i en verden jeg ikke ante noe om. Jeg hadde verken vært på et sykehjem eller et dagsenter før, og forbandt det vel med et siste stoppested. Men for noen ressurser som var der – ikke bare blant de ansatte, men også blant beboerne. Og så mye humor! De magiske øyeblikkene stod i kø», forteller Treider.

De aktive pårørende og en stor gjeng frivillige imponerte Treider, og det var i møte med disse han fant ut at dersom han noen gang skulle skrive en roman, så var det en slik hverdagshelt som skulle være hovedpersonen.

Feelgood-suksess

Etter tre år ble Treider lokket tilbake til presseyrket og begynte å skrive helse- og forbrukerstoff i VG. Men med seg i bagasjen fra jobben på sykehjemmet hadde han Lillemor Lasson. Hun ble hovedpersonen i feelgood-romanen Vaniljekrem, Sobril og pinnedyr som Treider debuterte med i fjor høst, og som lå fire uker på bestselgerlisten. Boken er varm og morsom, i tillegg til at mange lesere nok har felt en tåre eller to.

«Det kryr av Lillemor-er rundt om i landet. De henter barnebarn i barnehagen den ene timen, og steller for sin syke mor den neste. Småbarnsfamilier i tidsklemma hadde knapt hengt sammen uten deres innsats», mener Treider, som forteller at årene på sykehjemmet forandret ham som person.

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.

Kontakter

Bilder

Ny feelgoodroman lanseres 29.august
Ny feelgoodroman lanseres 29.august
Last ned bilde
Hans Petter Treider er journalist og nå ute med ny, norsk feelgood-serie
Hans Petter Treider er journalist og nå ute med ny, norsk feelgood-serie
Foto: Ragne Borge Lysaker
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye