Pitch Forlag

Åge Aleksandersen med ny bok

Del

Norges ukronede rockekonge kommer med boken om sitt store gjennombrudd Levva livet.

Åge Aleksandersen kommer med bok 4. september
Åge Aleksandersen kommer med bok 4. september Foto: Hans Martin Høydahl

Den 4. september lanseres boken Levva livet – 40 år med lys og varme, ført i pennen av Kristian Mykleset i nært samarbeid med artisten selv. 

Siste turné med Sambandet

Åge Aleksandersen er Norges ukronede rockekonge og har spilt mer enn 5000 konserter i løpet av sin nå 50 år lange karriere som vokalist, gitarist og komponist. I år har Åge lagt ut på sin siste turné med Sambandet, en turné som vil strekke seg over to år. Turneen markerer også 40-årsjubileet for «Levva livet», ett av tidenes mest solgte album her til lands. 

Åge oppsummerer turnéopplevelsen til nå som «helt fantastisk!» og fortsetter entusiastisk: «Responsen fra publikum har vært ubeskrivelig. Tanken på å skulle slutte med dette virker helt absurd.»

1984 og «Levva livet»

Suksessen med «Levva livet» i 1984 snudde opp ned på Åges liv. I boken får leseren historien bak albumet, hvordan det ble skapt og betydningen av sanger som «Lys og varme».  Det er også duket for turnégalskap både på scenen og i kulissene, og man får vite mer om Åges kollaps, familieliv og politiske engasjement. 

Tekster som er like aktuelle i dag

I 1984 var Åges hovedbudskap med plata at vi må sette pris på hverandre og hverdagen hvis vi skal overleve i en verden full av konflikter. Dette sier kanskje noe om hvorfor så mange opplever at sangene er like aktuelle i dag.

«Det er noe med intensiteten, teksten og melodien i disse låtene. De er bra, de er ordentlig gjort, og de holder den dag i dag», sier han. 

Om å se tilbake på karrieren

Boken Levva livet inneholder tidligere upubliserte bilder, historier fra fans og en nyskrevet tekst av Åge Aleksandersen selv. Å se tilbake på livet sammen med Kristian Mykleset har bydd på overraskelser for hovedpersonen selv.  

«Jeg er ikke så opptatt av gamle dager, jeg», innrømmer Åge selv tidlig i arbeidet med boken, før han fortsetter: «Det som driver meg, er det som skjer framover. Ikke det som har skjedd.»  Men arbeidet med boken har hentet frem mange minner og ting Åge for lengst har glemt. «For min del både latter, smil og noen tårer underveis.» 

For Kristian Mykleset har arbeidet med Åge vært en stor opplevelse: 

«Det har vært utrolig morsomt å få dykke inn i denne historien og en stor ære at Åge selv har vært så delaktig som han har vært. Åge Aleksandersen er en institusjon i norsk rock, men også vårt felles eie, en som har fortalt og forvaltet historier av stor betydning for generasjoner av nordmenn, inkludert meg selv» forteller Kristian. 

«Derfor er dette historien ikke bare om Åge selv, om ‘Levva livet‘, men også om hvordan norsk musikkbransje ble profesjonalisert og utviklet. Åge og Sambandet banet vei, med lyd, lys og kontrakter og kanskje aller viktigst som ekte showmenn», fortsetter han.

«Den betydningen ‘Levva livet’ har hatt for karrieren min står klart og tydelig frem i dag. Uten den plata hadde jeg ikke sittet her og pratet nå», avslutter Åge.

Boken er skrevet av journalist og historieforteller Kristian Mykleset (f. 1983) i nært samarbeid med Åge Aleksandersen.

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervjuforespørsler. 

Kontakter

Bilder

Boken Åge Aleksandersen - Levva livet er i salg 4. september
Boken Åge Aleksandersen - Levva livet er i salg 4. september
Pitch forlag
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Pitch Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Pitch Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Pitch Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye