Unio

Kraftig opptrapping av streiken mandag

Del

Unio mer enn dobler streikeuttaket fra arbeidsdagens begynnelse mandag morgen. Det nye uttaket rammer spesielt grensekontrollen på Gardermoen og Flesland, passkontorer i Bergen og Trøndelag, Meteorologisk institutt, Nasjonalbiblioteket og lærer– og sykepleierutdanningene.   – Med dette omfattende uttaket understreker vi hvor alvorlig situasjonen er, sier Ørjan Hjortland.

Unio varsler en kraftig opptrapping av streiken fra mandag morgen. Det vil spesielt ramme polititjenester, universiteter og høyskoler.
Unio varsler en kraftig opptrapping av streiken fra mandag morgen. Det vil spesielt ramme polititjenester, universiteter og høyskoler.

Han er leder av Unio stats streikekomité og nestleder i Politiets Fellesforbund.

Nå streiker 1600 Unio-medlemmer i staten. Fra mandag morgen trappes streiken kraftig opp. Da tas ytterligere 1736 medlemmer ut i streik. Til sammen vil over 3300 Unio-medlemmer være i streik.

– Det er viktig for oss å ha ansvarlige streikeuttak som ikke setter liv, helse og sikkerhet i fare. Vi er klar over at dette er et skarpt uttak. Dessverre vil det merkes ikke bare for arbeidsgiver, men også for publikum, sier Hjortland.

Opptrappingen av streiken vil ramme polititjenester og universiteter og høyskoler over hele landet. På justisområdet tas flest ut i Sør-Vest politidistrikt, Vest politidistrikt, Sør-Øst politidistrikt og Oslo politidistrikt. Men også Kripos og Politihøyskolen vil merke det. Uttaket ved politihøyskolen vil kunne ramme pågående prosesser blant annet med opprettelsen av nytt studiested i Alta.

– For første gang tar vi ut medlemmer på Gardermoen. Det vil føre til lavere bemanning på grensekontrollen. Det vil også påvirke passkontoret på Gardermoen. Det kan føre til køer og forsinkelser, blant annet med utstedelse av nødpass, sier Hjortland.

Mandag tar Unio ut åtte medlemmer på Meteorologisk institutt i Oslo og Bergen. Hos Riksantikvaren tas nesten 50 medlemmer ut i streik, noe som kan påvirke byggeprosjekter, og undersøkelser og svar som kan være viktig for innbyggerne. De største uttakene i kunnskaps- og kultursektoren er imidlertid på Nasjonalbiblioteket, Høyskolen i Østfold og på NTNU.

- Nasjonalbibliotekets leveranse til forskere, service til publikum og tilgang til Nasjonalbibliotekets materiale blir svekket. På universiteter og høyskolene vil det spesielt gå ut over lærer -og sykepleierutdanningene. Vi beklager at dette rammer studentene, men vi mener vi også tar kampen for dem – at de skal få gode lønnsvilkår når de er ferdig utdannet og skal inn i viktige jobber i velferdsstaten, sier Ørjan Hjortland.  

Oversikten over Unio stats tredje streikeuttak er vedlagt.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om oss

Unio er med omlag 400.000 medlemmer i 14 forbund Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning.

Vi er partipolitisk uavhengig. Unio vil være hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser. 

Vi arbeider for høyere verdsetting og anerkjennelse av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

En del av økningen i antall medlemmer kan være et resultat av at arbeidslivet, og særlig offentlig sektor, har hatt et økende behov for ansatte med høyere utdanning, og at organisasjonsgraden i offentlig sektor er høy.

Samtidig kan medlemsøkningen tyde på at flere ser verdien av en hovedorganisasjon som kjemper for høyere anerkjennelse og større verdsetting av høyere utdanning. 

Behovet for ansatte med høyere utdanning er stort. De bidrar til å sikre kvalitet i offentlige tjenester, forskning i verdensklasse og trygghet og tillit i samfunnet.

Ragnhild Lied er Unios leder.

Vi har 14 forbund med medlemmer som er på jobb for Norge hver dag.

https://www.unio.no/forbund/ 

Følg pressemeldinger fra Unio

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye