Legeforeningen

Landsstyremøtet 2024: Lederprisen til Pål Christensen

Del

Pål Christensen, avdelingsoverlege ved Barne- og Ungdomsavdelingen på Sykehuset i Lillehammer, er tildelt Legeforeningens lederpris for 2024. Prisen ble delt ut på Legeforeningens landsstyremøte i Oslo tirsdag 28. mai.

LEDERPRISEN: Prisvinner Pål Christensen (midten) mottok Legeforeningens lederpris for 2024 av visepresident Nils Kristian Klev og president Anne-Karin Rime.
LEDERPRISEN: Prisvinner Pål Christensen (midten) mottok Legeforeningens lederpris for 2024 av visepresident Nils Kristian Klev og president Anne-Karin Rime. Foto: Thomas B. Eckhoff

– Tusen, tusen takk! Dette var voldsomt, uttrykte prisvinneren idet han kom opp på scenen og fikk høre bakgrunnen for nominasjonen.

Christensen, som ble nominert av sine kolleger, beskrives i nominasjonen som en tilstedeværende leder som holder seg orientert om de ansattes ve og vel. «Pål bruker mye tid på å ta vare på mennesket i legelivet. Pål har gitt rom og mulighet for generell faglig utvikling, og strekker seg og avdelingen langt for å imøtekomme hver enkelt lege sitt behov og ønske om nisjeutvikling», understreket kollegene i nominasjonen. Prisvinneren hadde ingen anelse om nominasjonen.

Overrasket

– Jeg ble veldig overrasket, og dette er en stor ære for meg. Jeg ser dette som en annerkjennelse til avdelingen, og alt det vi har fått til. Det er mange andre gode ledere som hadde fortjent denne prisen. Med så stort press på økonomien i sykehusene som det er i dag, er det viktig at det faglige fokuset er til stede. Vi trenger motiverte og dyktige medarbeidere som trives, og har det bra i arbeidshverdagen, uttrykte Christensen.

Christensen er spesialist i pediatri, og har jobbet ved sykehuset på Lillehammer siden turnustjenesten i 1986. Han har vært avdelingsoverlege i godt over 20 år. I denne perioden har avdelingen gått fra fire overleger og tre LIS, til nå 12 overleger og 14 LIS.

Fremhever gode kolleger

I nominasjonen vektlegges det at «tillitsvalgte opplever stor grad av gjensidig lojalitet og tillit mellom de ansatte og Christensen. Han har over tid satt sammen en legestab som bidrar til et arbeidsmiljø som er støttende, engasjerende og inspirerende. Han er ofte arbeidsgivers representant ved forhandlinger og av foretakstillitsvalgte beskrives han å være en konstruktiv og lyttende part som er balansert og lett å samarbeide med. Avdelingen driftes godt økonomisk, budsjettene holdes samtidig som det er handlingsrom for investeringer i utstyr og at ansatte får delta på nasjonale og internasjonale møter og kongresser.»

Han beskrives av kolleger som en leder som gjør en veldig god og pålitelig jobb for avdelingens pasienter, pårørende og ansatte, samtidig som han forstår at den overordnede virksomheten setter rammer. Prisvinneren vektla betydningen av et gode arbeidskollegaer i sin takketale.

– Jeg vil dele prisen med alle de ansatte på avdelingen. Det er de som gir meg energi til å stå på hver dag, og motivasjon i min posisjon som leder i mer enn 20 år. Jeg ser frem til fortsettelsen, dette var veldig stas!

Norges største medisinske fellesskap

Legeforeningen er Norges største medisinske fellesskap. Over 40 000 medisinstudenter og leger er medlem hos oss. Vi organiserer 94 prosent av alle leger i Norge og er landets eneste komplette profesjonsforening. Siden 1886 har Legeforeningen kjempet for deg og faget du brenner for. Det gir en bedre helsetjeneste. Vi er foreningen for alle leger, hele livet.

Følg pressemeldinger fra Legeforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Legeforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Legeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye