UiO - Naturhistorisk museum

Presseinvitasjon til utstillingsåpning

Del

Naturhistorisk museum inviterer barn til å klatre, lukte og bruke sansene i ny utendørs utstilling.

Torsdag 30. mai åpner Steinhagen på Naturhistorisk museum. Utstillingen tar publikum med på en reise i Norges fascinerende geologiske historie gjennom 3 milliarder år.

En utendørs utstilling om geologi
En utendørs utstilling om geologi NHM

Steinhagen inneholder 34 forskjellige steiner. De fleste har sine naturlige former slik de ble funnet, men noen er formet av steinhoggere ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider og billedhugger Martin Kuhn. Utstillingen er plassert ute i Botanisk hage, og er gratis og åpen for alle. Hovedmålgruppen er barn, og utstillingen er laget slik at barna kan utforske steinene på sine egne premisser med kropp og sanser. 

Steinhagen inviterer besøkende til en unik sanseopplevelse og gir publikum muligheten til å utvikle en dypere forbindelse med naturen rundt oss. Ved å berøre, observere og utforske steiner vil man få innsikt i hvordan landet vi lever i har utviklet seg, forteller førstelektor i geologi og faglig ansvarlig for Steinhagen, Anne Birkeland.

I en tid preget av digital teknologi og en hektisk hverdag, gir Steinhagen en etterlengtet mulighet til å bremse ned, oppleve og engasjere seg fysisk i den virkelige verden.

Naturhistorisk museum ønsker journalister velkommen til å oppleve denne unike utstillingen og utforske de utrolige steinene. Steinhagen vil overraske besøkende med uventede fargerikdommer og mønstre i steinen.

Pressen er invitert til åpningen 30. mai kl. 12.00.
Per Morten Sandset, viserektor for forskning og innovasjon ved Universitet i Oslo vil åpne utstillingen.
Det vil også være tilstede en klasse fra Nordstrand skole og en barnehagegruppe fra nærområdet.

Les mer om Steinhagen

Kontakter

Bilder

En utendørs utstilling om geologi
En utendørs utstilling om geologi
Last ned bilde
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Naturhistorisk museum på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye