Pitch Forlag

Stian Hjelvin Andersen: - «Skriver for å få folk til å forstå at de egentlig har det jævlig bra!»

Del

Med sin nye serie håper Stian Hjelvin Andersen å gi leseren en Netflix-opplevelse i bokform.

Stian Hjelvin Andersen avbildet med sin nye roman "Takk, bare bra"
Stian Hjelvin Andersen avbildet med sin nye roman "Takk, bare bra" Pitch forlag

Debutromanen «En lykkelig familie» om den svært rike, men samtidig dysfunksjonelle familien Löwborg lå fire uker på bestselgerlisten da den ble lansert. Nå følger forfatter og forlagsredaktør Andersen opp sin første roman med nok et dypdykk bak fasaden til den fiktive Oslo-familien i sin andre bok: «Takk, bare bra».

Skriver for å underholde og utfordre

Med serien vil Andersen først og fremst by på underholdning og et pusterom. Han håper leserne vil få samme opplevelse som de får av en medrivende serie på Netflix.

- Med det nyhetsbildet vi har om dagen, må det være rom for underholdning. Om jeg kan bidra til at folk får en pause fra «verden», har jeg lyktes, utdyper han.

For Andersen handler god historiefortelling først og fremst om karakterene og det som driver dem.

- Så lenge jeg kan huske har jeg alltid vært fascinert av mennesker. Jo rarere, jo bedre, egentlig. Jeg kan sitte en hel kveld å observere og lure på hva som rører seg på innsiden av dette mennesket. Ofte fordi jeg værer at det ligger noe mer bak både kroppsspråket og det som blir sagt. Alt dette kan jeg bruke i romankarakterene og derfor skape universer som både underholder og utfordrer leseren. 

Han skynder seg å legge til:

- Jeg liker å bevege meg i ytterkantene og med det forhåpentlig sjokkere noen. Og fordi virkeligheten stort sett alltid overgår fantasien, er det uendelig med muligheter i en roman. 

Rikdom versus lykke

Begge bøkene handler om hvordan familiemedlemmene tilsynelatende fremstår – og ønsker å fremstå – som svært vellykkede. Og det er de også, i alle fall når det kommer til penger og makt. Trilogien gir et innblikk i tre familiemedlemmers svært ulike forhold til familiens overhode, faren og businessmannen Erik Löwborg. Men fasaden de har opparbeidet seg, slår sprekker.

- Når du i utgangspunktet har alt av materielle goder – og alle muligheter – hvorfor er du ikke lykkelig? spør han.

Forfatteren mener at utfordringene personene står overfor er allmenne, til tross for det luksuriøse livet de lever. Med bokprosjektet vil Andersen vise at rikdom ikke nødvendigvis er veien til lykke og at vi alle i bunn og grunn sliter med og ønsker oss det samme: 

- Kjærlighet, nærhet og ikke minst, selvrespekt, oppsummerer han. 

«Takk, bare bra» lanseres 4. juni. Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Forfatteren følger opp sin romandebut "En lykkelig familie" med "Takk, bare bra".
Forfatteren følger opp sin romandebut "En lykkelig familie" med "Takk, bare bra".
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Pitch Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Pitch Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Pitch Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye