Grappa Musikkforlag AS

Jan Eggum brilijerer som observatør - aktuell med sitt 25. studioalbum til høsten!

Del

Første singel "En del av deg" fra kommende album er ute i dag.

Foto: Nina Djærff
Foto: Nina Djærff

LYTT HER

Jan Eggum har etter en innholdsrik og variert karriere, gjort seg fortjent til å bli trukket frem som en bauta innen norsk musikk, både som tekstforfatter og artist. Høsten 2024 slipper han sitt 25.album, med 11 helt nye sanger. Albumet har fått navnet "Observatør", der Jan Eggum brilijerer nok en gang med sine nøyaktige beskrivelser og betrakninger fra sitt perspektiv som observatør i en årrekke. 

Første singel ut er "En del av deg", som slippes i dag. Det er en sang som setter ord på et ektefølt sukk fra bergenstrubaduren. Etter lang fartstid som profilert artist, møter man på mennesker der berømmelse står sterkere enn interesse for individ. Låta "En del av deg" handler nettopp om det; de som vil ha en del av deg så fort du blir kjent. Jan sier:

- "En del av deg" er en lett forståelig beskrivelse av det å være kjendis og samtidig gjennomskue dem som vil være nær deg nettopp fordi du er kjendis. Det blir svært sjelden vennskap av sånt...

Eggum har gitt ut plater med egne tekster og melodier siden 1975, som har betydd mange Spellemannpriser, godt salg og gode anmeldelser. Eggum har spilt aktivt live i hele sin karriere, både alene og med noen av Norges dyktigste musikere. I tillegg til et aktivt virke live, har han produsert tekster og låter i høyeste kvalitet i en årrekke, og etablert seg som en av de sterkeste stemmene i norsk visemusikk gjennom tidene. 

Innspillingen av det nye albumet ble gjort på under en uke i Amper Tone studio, og Eggums vokal på hver låt er spilt inn live sammen med resten av musikerne. Bandet er satt sammen av noen av Norgestoppens mest rutinerte og dyktige musikere: Anders Engen, Bugge Wesseltoft, Audun Erlien, Bendik Hofseth og Nils Petter Molvær, som alle er veteraner som har spilt utallige ganger med Eggum siden 1990. Jan forteller som den givende prosessen: 

- Jeg har aldri i min 50-årige karriere laget en så helstøpt og problemfri innspilling som denne for 2024. Det var faktisk ingen som ville forandre på noenting. Fantastisk! 

Med det nye albumet "Observatør", produsert av Anders Engen med et stjernelag av musikere, autentisk live-innspilling og nøye utvalgte nye låter med sylskarpe tekster, fortsetter Eggum å bevise hvorfor han anses som en av Norges mest betydningsfulle artister og låtskrivere. 

Det kommer også note-og gitarakkord-bok av de 11 nye sangene på albumet. I tillegg til en egen utgivelse som samler alle de kjente og kjære låtene til Eggum fra hele hans imponerende karriere, som slippes høsten 2024.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover "En del av deg". Foto: Nina Djærff
Cover "En del av deg". Foto: Nina Djærff
Last ned bilde
Foto: Nina Djærff
Foto: Nina Djærff
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Folkemusikktrioen MOJNA ute med sitt andre album, "Väntenätter", i samarbeid med Erlend Apneseth.14.6.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding

Med elementer av improvisasjon, stemmeføring basert påkontrapunkt og slåttespel på gitar med "fingerstyle”-teknikk har MOJNA utviklet et originalt musikalsk uttrykk. Trioen, tidligere kjent som Eriksson/Myhr/Malmström, fremfører nykomponert folkemusikk og ble i 2022 kåret til «Årets instrumentalband» av Lira Musikmagasin. Nå pryder de forsiden av Lira´s sommernummer 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye