Unio

Varsler betydelig streikeuttak i politiet og universitets- og høgskolesektoren

Del

Unio har i dag varslet arbeidsgiver om et større streikeuttak fra mandag 27. mai, i tilfelle streik i staten. Nærmere 1600 medlemmer tas ut i streik, de fleste i politiet og i universitets- og høyskolesektoren.

Unio har tidligere varslet et mindre, forberedende streikeuttak som trer i kraft fredag 24. mai dersom det blir konflikt.  Nå varsles en betydelig opptrapping fra mandag 27. mai.

I alt 1594 medlemmer av Unio tas ut i streik dersom partene i lønnsoppgjøret i staten ikke blir enige hos Riksmekleren før fristen ved midnatt 23. mai.

Uttaket gjøres ved en rekke ulike virksomheter over hele landet. De største uttakene gjøres ved Norges teknisk- naturvitenskaplige universitet (NTNU), Universitetet i Bergen (UiB), Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og ved ulike politidistrikt og særorgan.

Hoveddelen av de som tas ut i streik, jobber i politiet eller innenfor høyere utdanning. Streikeuttaket i politiet vil ramme flere ulike politidistrikt, Utrykningspolitiet, Kripos og Økokrim. Uttaket vil blant annet ramme flere passkontor, og flere av politiets aktiviteter blir betydelig redusert.

Innenfor UH-sektoren kan streiken få konsekvenser for avvikling av eksamen.

Sametinget og de samiske videregående skolene i Finnmark vil også bli rammet. Streiken kan forsinke eller stanse pågående private eller offentlige prosesser både innen byggesaker, reguleringsprosesser og kulturminneregistrering knyttet til fysiske utbyggingsprosjekter.

Uttaket hos skatteetaten vil kunne medføre forsinkelser i behandling av saker og større restanser, mindre kontrollvirksomhet og mindre synlighet fra skatteetaten.

Se vedlagt oversikt over hele streikeuttaket.

Kontakter

Dokumenter

Om oss

Unio er med omlag 400.000 medlemmer i 14 forbund Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning.

Vi er partipolitisk uavhengig. Unio vil være hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser. 

Vi arbeider for høyere verdsetting og anerkjennelse av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

En del av økningen i antall medlemmer kan være et resultat av at arbeidslivet, og særlig offentlig sektor, har hatt et økende behov for ansatte med høyere utdanning, og at organisasjonsgraden i offentlig sektor er høy.

Samtidig kan medlemsøkningen tyde på at flere ser verdien av en hovedorganisasjon som kjemper for høyere anerkjennelse og større verdsetting av høyere utdanning. 

Behovet for ansatte med høyere utdanning er stort. De bidrar til å sikre kvalitet i offentlige tjenester, forskning i verdensklasse og trygghet og tillit i samfunnet.

Ragnhild Lied er Unios leder.

Vi har 14 forbund med medlemmer som er på jobb for Norge hver dag.

https://www.unio.no/forbund/ 

Følg pressemeldinger fra Unio

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye