Unio

Unio: Det kan bli streik i staten fra 24. mai

Del

Unio har i dag varslet arbeidsgiver om et mindre forberedende streikeuttak i ulike deler av landet fra 24. mai. Disse vil planlegge og eventuelt iverksette et større streikeuttak av Unio sine medlemmer over hele landet og i flere ulike virksomheter.

Omfanget av dette streikeuttaket og hvordan dette vil ramme vil vi varsle under meklingen neste uke, dersom vi ser behov for det. Det sier lederen av Konfliktberedskapen i Unio stat, Ørjan Hjortland.
Omfanget av dette streikeuttaket og hvordan dette vil ramme vil vi varsle under meklingen neste uke, dersom vi ser behov for det. Det sier lederen av Konfliktberedskapen i Unio stat, Ørjan Hjortland. Politiets Fellesforbund

 – Selv om vi varsler et begrenset streikeuttak i første omgang, er vi raskt klare til å trappe opp en streik. Omfanget av dette streikeuttaket og hvordan dette vil ramme vil vi varsle under meklingen neste uke, dersom vi ser behov for det. Det sier lederen av Konfliktberedskapen i Unio stat, Ørjan Hjortland.

Unio meldte forrige uke plassoppsigelse av 3500 medlemmer til Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. 

Meklingsfristen er midnatt, natt til 24. mai.

Kontakter

Kontakt :
Leder av konfliktberedskap i Unio Stat Ørjan Hjortland

orjan.hjortland@pf.no

Mobil: 994 89 505

Lenker

Om oss

Unio er med omlag 400.000 medlemmer i 14 forbund Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning.

Vi er partipolitisk uavhengig. Unio vil være hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser. 

Vi arbeider for høyere verdsetting og anerkjennelse av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

En del av økningen i antall medlemmer kan være et resultat av at arbeidslivet, og særlig offentlig sektor, har hatt et økende behov for ansatte med høyere utdanning, og at organisasjonsgraden i offentlig sektor er høy.

Samtidig kan medlemsøkningen tyde på at flere ser verdien av en hovedorganisasjon som kjemper for høyere anerkjennelse og større verdsetting av høyere utdanning. 

Behovet for ansatte med høyere utdanning er stort. De bidrar til å sikre kvalitet i offentlige tjenester, forskning i verdensklasse og trygghet og tillit i samfunnet.

Ragnhild Lied er Unios leder.

Vi har 14 forbund med medlemmer som er på jobb for Norge hver dag.

https://www.unio.no/forbund/ 

Følg pressemeldinger fra Unio

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Unio

Enighet i KS: – Et resultat som skal sikre reallønnsvekst1.5.2024 07:34:28 CEST | Pressemelding

– Det har vært krevende forhandlinger, men dette er et resultat som skal gi reallønnsvekst for Unios medlemmer, sier forhandlingsleder Geir Røsvoll. – Vi fikk innfridd vårt krav om en klar reallønnsvekst, og vi fikk også til en prioritering i favør de med lengst utdanning og lang ansiennitet. Vi mener derfor dette er et akseptabelt resultat for våre medlemmer i Unio kommune, sier Røsvoll.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye