Luftambulansetjenesten HF

Svært fornøyd med høy og stabil tilgjengelighet

Del

Luftambulansetjenesten har så langt i 2024 levert høy og stabil tilgjengelighet på både helikopter og fly.

Ambulansehelikopter  i terreng
Både helikopter og fly i Luftambulansetjenesten har hatt høy beredskap hittil i år Luftambulansetjenesten, Andreas Hjert Luftambulansetjenesten

Sammen sørger piloter, leger, flysykepleiere og redningsmenn for at pasientene får en trygg og god spesialisthelsetjeneste utenfor sykehusene,  når det haster.  

Samlet tilgjengelighet pr. april 2024 var 97,93 prosent på helikopter og 95,80 prosent på fly. Hvis man tar bort forhold som ligger utenfor operatørenes kontroll, så ligger tallene på 98,88 prosent på helikopter og 97,10 prosent på fly.

- Luftambulansetjenesten utgjør en viktig del av den akuttmedisinske kjeden, så dette er tall jeg er svært godt fornøyd med sier konstituert administrerende direktør Randi Spørck. 

Rekord for fly

Operatør på helikopter Norsk Luftambulanse AS har i hele 2024 levert en usedvanlig høy beredskap.

Her ble april den beste måneden hvor beredskapen var oppe i  99, 11 prosent innenfor operatørs kontroll. Hovedårsaken til de få utmeldingene som har vært på helikopter har vært teknisk vedlikehold.

For operatør på fly Avincis Aviation Norway AS ble mars en rekordmåned med beste beredskapstall i en enkeltstående måned hele kontraktsperioden.  

Da var beredskapen 98, 61 prosent innenfor operatørs kontroll og også her var hovedårsaken til beredskapsavbrudd teknisk vedlikehold.

Kontakter

Om oss

Luftambulansetjenesten HF er ansvarlig for all luftambulanse i Norge. Selskapet eies av de regionale helseforetakene og er fullfinansiert av det offentlige.

Følg pressemeldinger fra Luftambulansetjenesten HF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Luftambulansetjenesten HF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Luftambulansetjenesten HF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye