Luftambulansetjenesten HF

Tvungen lønnsnemd i redningsmenn-streiken

Del
Regjeringen har søndag 19.mars fattet vedtak om tvungen lønnsnemd i streiken blant redningsmenn i Norsk Luftambulanse Helikopter AS (NLA AS).

Redningsmennene gjennomfører normalt vaktbytte i morgen mandag 20. mars, og går på vakt i Tromsø så snart det lar seg gjøre.

Streiken førte fredag 17. mars til at ambulansehelikopteret i Tromsø ble satt på bakken, og kom deretter til å berøre basene Evenes/Harstad, Brønnøysund, Ålesund og Lørenskog (bakvaktcrew) fra mandag fordi redningsmennene som skulle på vakt der var tatt ut i streik. Men søndag fattet regjeringen vedtak om tvunget lønnsnemd i konflikten. ​​

Statens helsetilsyn har vurdert at det er fare for liv og helse som følge av den pågående konflikten fra og med førstkommende mandag klokken 13.00. 

"Noen av redningsmennene har lang reisevei til arbeid. For å opprettholde en forsvarlig nasjonal beredskap, ser regjeringen seg derfor nødt til å gripe inn allerede i dag" skriver regjerningen i en pressemelding.  

Kontakter

Om Luftambulansetjenesten HF

Luftambulansetjenesten HF
Luftambulansetjenesten HF
Postboks 235
8001 Bodø

75 54 99 50http://www.luftambulanse.no/

Luftambulansetjenesten HF er ansvarlig for all luftambulanse i Norge. Selskapet eies av de regionale helseforetakene og er fullfinansiert av det offentlige.

Følg pressemeldinger fra Luftambulansetjenesten HF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Luftambulansetjenesten HF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Luftambulansetjenesten HF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye