Den Norske Opera & Ballett

Bakoversveis med Bernstein

Del

Leonard Bernsteins Candide – med fullt orkester, kor og solister – har premiere på Hovedscenen 24. mai. I serien med konserter er Kristoffer Olsen fortelleren, og Marius Roth Christensen tar farvel med Operaen som solist.

Leonard Bernsteins «Candide» som konsert har premiere i Operaen 24. mai.
Leonard Bernsteins «Candide» som konsert har premiere i Operaen 24. mai. Illustrasjon: Darling Clementine

– Vår sommergave til publikum og avslutning på operasesongen er en energigivende og underholdende kveld, med musikk som gnistrer av farger, humor og solskinn, sier operasjef Randi Stene.   

Etter suksessen med Wonderful Bernstein! i 2023 kommer musikalmusikk av Leonard Bernstein tilbake til Bjørvika med komponistens Candide som konsert, med fullt orkester, kor og solister.

En av verdens mest ikoniske musikaler 

Candide anses som en av de mest kjente musikalene fra det 20. århundre. Den hadde sin første premiere i New York City i 1956, og har siden vært spilt på scener over hele verden. Selve historien er basert på Voltaires satiriske tekst fra 1755.  

Bernstein selv kalte Candide for en operette, og musikkstilen er en blanding av klassisk musikk, opera, jazz og Broadway. Den inneholder noen av de mest kjente sangene i musikalhistorien, som «Glitter and Be Gay» og «Make Our Garden Grow». 

Avskjedsforestilling for fast solist 

Tittelrollen i Candide deles av to tenorsolister. De tre første forestillingene synges den av amerikanske Jack Swanson, og de tre siste av Nasjonaloperaens faste solist, Marius Roth Christensen. 

Candide er avskjedsforestillingen til Roth Christensen, som går av med pensjon. Han debuterte ved Nasjonaloperaen i 2006, og har vært fast ansatt siden 2013 – i tillegg til en allsidig karriere som frilanser og gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn. 

Skuespiller Kristoffer Olsen, kjent fra blant annet The Book of Mormon ved Det Norske Teatret, spiller rollen som Fortelleren. I Operaen har han tidligere spilt fortellerrollen Folk i Orfeus i underverdenen

På scenen står et lag bestående av både gjestesolister og solister fra Nasjonaloperaen, med Sofie Asplund i rollen som Canagonde, Aleksander Nohr som Dr. Pangloss og Tone Kummervold som Den gamle damen. Den musikalske ledelsen er ved Adam Hickox, og både Operaorkestret og Operakoret medvirker. 

Full oversikt over medvirkende:  

https://www.operaen.no/forestillinger/candide-konsertant-opera/  

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye