Sykehusforhandlingene: Enighet mellom YS-forbundene og Spekter

Del

- Vi fikk til en akseptabel løsning som gir medlemmene et godt lønnsløft. I tillegg skal det gjennomføres lokale forhandlinger hvor mange av våre medlemmer vil få ytterligere tillegg, sier forhandlingsleder og Delta-leder Trond Ellefsen.

Enighet i sykehusforhandlingene, her forhandlingsleder for YS-forbundene Trond Ellefsen (t.v.) og forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård, Spekter.
Enighet i sykehusforhandlingene, her forhandlingsleder for YS-forbundene Trond Ellefsen (t.v.) og forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård, Spekter.

Natt til torsdag ble YS-forbundene og Spekter enige i sykehusoppgjøret. 

Det blir gitt et generelt tillegg til alle på minst 22 000 kroner. I tillegg vil minstelønnsnivåene for fagarbeidere og høgskoleutdannede med lang ansiennitet økes ytterligere. 

- Dette er en anerkjennelse av viktige kompetansegrupper med lang erfaring, sier Ellefsen.

Ellefsen er spesielt fornøyd med å ha fått på plass: 

  • Økte ubekvemstillegg for arbeid på kveld, natt og helg
  • Styrket satsing på heltid, kompetanse og oppgavedeling. 

 - Sykehusene er helt avhengige av våre medlemsgrupper. Det må også gi seg utslag i lønn. Det må være attraktivt å jobbe på sykehus. Det må være et lønnsnivå som bidrar til at vi makter å beholde og rekruttere sykehusansatte i de mange viktige gruppene sykehus er avhengige av, sier Delta-lederen.  

 - Vi jobber videre med å sikre kvalitet og kompetanse i fremtidens sykehus. Da er våre medlemsgrupper helt avgjørende. Alle fagfolkene trengs, sier Ellefsen, som understreker at YS-forbundene har fått på plass en løsning som treffer medlemsgruppene godt. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye