Unio

Unio: Kan bli streik i Oslo fra neste fredag

Del

Dersom det ikke blir enighet i mekling innen fredag 24. mai, går Unio til streik i Oslo kommune. I første omgang har Unio varslet streik for 19 nøkkelpersoner i ulike etater.

Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune er sammen med nestleder Bård Eirik Ruud klare til å mekle med arbeidsgiver Oslo kommune i årets lønnsoppgjør.
Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune er sammen med nestleder Bård Eirik Ruud klare til å mekle med arbeidsgiver Oslo kommune i årets lønnsoppgjør. Foto: Unio / Arun Ghosh

Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke viste vilje til å komme til enighet da forhandlingene ble brutt tidligere i vår.

– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning. Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene, og dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sa hun da partene brøt forhandlingene.

Listen for Unios første streikeuttak ligger i første lenke.

Oslo kommune ble varslet kl. 1200 onsdag 15. mai. 

Alle som er tatt ut i streik, har fått eget varsel. 

Klar til å raskt trappe opp

– Selv om det er et begrenset streikeuttak vi har varslet i første omgang, så er vi raskt klare til å trappe opp en streik, sier forhandlingsleder Lange Krogh.

Frist for enighet er natt til 24. mai

Dersom det ikke blir enighet i mekling innen fredag 24. mai, går Unio til streik i Oslo kommune. I første omgang har Unio varslet streik for 19 nøkkelpersoner i ulike etater.

Fakta om Unio Oslo kommune

Unio Oslo kommune har 13.776 medlemmer i tariffområdet per 1.1.2024. 

Flest medlemmer har Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund.

Oslo kommune er et eget tariffområde, og er ikke omfattet av forhandlingene i KS-området. Forhandlingene føres ved Byrådsavdeling for finans.

Leder er Marianne Lange Krogh (Utdanningsforbundet). Nestleder er Bård Eirik Ruud. 

Kontakter

Lenker

Om oss

Unio er med omlag 400.000 medlemmer Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning.

Vi er partipolitisk uavhengig. Unio vil være hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser. 

Vi arbeider for høyere verdsetting og anerkjennelse av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

En del av økningen i antall medlemmer kan være et resultat av at arbeidslivet, og særlig offentlig sektor, har hatt et økende behov for ansatte med høyere utdanning, og at organisasjonsgraden i offentlig sektor er høy.

Samtidig kan medlemsøkningen tyde på at flere ser verdien av en hovedorganisasjon som kjemper for høyere anerkjennelse og større verdsetting av høyere utdanning. 

Behovet for ansatte med høyere utdanning er stort. De bidrar til å sikre kvalitet i offentlige tjenester, forskning i verdensklasse og trygghet og tillit i samfunnet.

Ragnhild Lied er Unios leder.

Vi har 14 forbund med medlemmer som er på jobb for Norge hver dag.

https://www.unio.no/forbund/ 

Følg pressemeldinger fra Unio

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Unio

Enighet i KS: – Et resultat som skal sikre reallønnsvekst1.5.2024 07:34:28 CEST | Pressemelding

– Det har vært krevende forhandlinger, men dette er et resultat som skal gi reallønnsvekst for Unios medlemmer, sier forhandlingsleder Geir Røsvoll. – Vi fikk innfridd vårt krav om en klar reallønnsvekst, og vi fikk også til en prioritering i favør de med lengst utdanning og lang ansiennitet. Vi mener derfor dette er et akseptabelt resultat for våre medlemmer i Unio kommune, sier Røsvoll.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye