Den norske veterinærforening

Satsning på veterinærer, men det er fortsatt et stykke igjen

Del

– Veterinærforeningen er glad for at regjeringen ser behovet for å utdanne flere veterinærer og bidra til å styrke veterinærtjenestene i Norge. Vi ser på dette som en god start til å oppfylle Stortingets vedtak i 2008 om totalt 90 fullfinansierte studieplasser ved NMBU Veterinærhøgskolen. Vi forventer at regjeringen følger opp sin uttalelse om å finansiere de resterende studieplassene i kommende budsjett, sier president David Persson.

President David Persson i Veterinærforeningen
David Persson er glad for at regjeringen ser behovet for å utdanne flere veterinærer og bidra til å styrke veterinærtjenestene i Norge. Veterinærforeningen/Frauke Becher

Tirsdag 14. mai la regjeringen frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2024.

Studieplasser i veterinærmedisin tilhører finansieringskategori A, som er kostbare studieplasser, og som krever store faglige og administrative ressurser for å bygge opp kapasiteten. Det er viktig for en utdanningsinstitusjon med slike kostbare studieplasser å få mest mulig forutsigbarhet.

5 millioner til mentorprosjektet
Veterinærforeningen er godt i gang med mentorordningen som skal hjelpe nyutdannede veterinærer til å etablere seg i produksjonsdyrpraksis i distriktene. Landbruksdepartementet bevilget penger til prosjektet i desember 2023 og Veterinærforeningen er svært glad for at regjeringen bevilger 5 millioner til prosjektet i revidert nasjonalbudsjett for 2024 slik at vi kan fullføre prosjektet som nå er igangsatt. Målet med prosjektet er å bidra til god nok veterinærdekning i distriktene.

Mattilsynet får ekstra bevilgninger

Det er fint å se at Mattilsynet får ekstra bevilgninger for å dekke økte kostnader til villsvinbekjempelse og merarbeid til utstedelser av helsesertifikater i forbindelse med fiskeeksport.

Fortsatt ingen økning i tilskudd til veterinærdekning
Selv om økt antall studieplasser og fortsatt bevilgning til mentorprosjektet vil bidra til å styrke tilgangen på veterinærtjenester i hele landet i fremtiden, er det mest effektive virkemiddelet på kort sikt å øke bevilgningene til posten om tilskudd til veterinærdekning.

– Dette er noe Veterinærforeningen har jobbet for over lang tid. Derfor er det skuffende at regjeringen ikke ser dette behovet i sitt reviderte budsjett, sier president David Persson.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Den norske veterinærforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske veterinærforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske veterinærforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye