Torghatten

Torghatten vant Kjerringøy-anbudet i Nordland

Del

Torghatten Nord har vunnet anbudet om drift av fergesambandet Festvåg-Misten. Ny elferge er på vei.

– Det er veldig tilfredsstillende å vinne dette anbudet, og være tilbake på Mistenfjorden fra januar neste år. Ekstra gledelig er det at vi fra 2027 skal fase inn ei ny helelektrisk ferge på sambandet, sier Marius Martin Hansen, administrerende direktør i Torghatten Nord.

Det var Nordland Fylkeskommune som for noen dager siden annonserte at Torghatten Nord vant anbudet.

– Kjerringøyværingene har hatt eldre ferger i lang tid, så vi tror at nyheten om splitter ny ferge blir godt mottatt av de reisende. Fergen får en kapasitet på 60 personbiler, sier Hansen.

Anbudsstart er 01.01.2025, og kontrakten har en varighet på 10 år. Karenstiden (klagefristen) på kontrraktstildelingen går ut 17 mai.

Kontakter

Bilder

Marius Martin Hansen, administrerende direktør Torghatten Nord
Marius Martin Hansen, administrerende direktør Torghatten Nord
Last ned bilde

Om Torghatten-konsernet

Torghatten er et av Norges største transportkonsern til sjøs med en lang og stolt historie, som startet med et dampskip utenfor Brønnøysund i 1878.  

I dag omfatter Torghatten-konsernet tre ferje- og hurtigbåtrederier som leverer kritisk infrastruktur for folk langs kysten: Torghatten Nord, Torghatten Midt og Bastø-Fosen. Torghatten drifter til sammen 43 ferjesamband med 67 ferjer, samt 15 hurtigbåtsamband med 17 hurtigbåter i Nordland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Viken og Vestland fylker. 

Torghatten AB er den svenske delen av Torghatten-konsernet. Både Torhghatten AS og Torghatten AB er en del av Nordic Ferry Infrastructure, som eies av EQT.

Følg pressemeldinger fra Torghatten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Torghatten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Torghatten

Torghatten og Zeabuz har sjøsatt verdens første kommersielle, utslippsfrie, autonome passasjerferje midt i Stockholm9.6.2023 11:31:31 CEST | Pressemelding

For første gang noensinne åpnes en autonom elektrisk passasjerfergerute midt i en hovedstad. Torghatten står bak satsingen, som Zeabuz har levert teknologi til. "MF Estelle" ble sjøsatt torsdag ettermiddag i Stockholm, og er den første av sitt slag. Målet er å skape et nettverk av virtuelle broer som rimelig, miljøvennlig og trygt bidrar til urban mobilitet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye