Statens vegvesen

Bedre toalett og bobiltømming på Heia

Del

Rasteplass-toalettet som ble bygd ved E6 på Heia i Troms for seks år siden, har vært mye ute av drift. Nå har Statens vegvesen tatt grep.

Toalettbygget på rasteplassen på Heia i Troms.
Statens vegvesen har oppgradert rasteplassen på Heia i Troms med vannklosett og renseanlegg. Statens vegvesen

Nå starter ferietrafikken i nord for fullt, med langhelger i mai og etter hvert sommerferie. Bobiler, campingvogner og motorsykler ruller ut fra vinteropplag, og den populære rasteplassen på Heia i Balsfjord kommune fylles med folk.

Toalettbygget som står på Heia ble tatt i bruk i 2018. Det ble da boret etter vann, og anlegget hadde en lukket avløpskum som måtte tømmes jevnlig.

Statens vegvesen har hatt utfordringer med vakuumtoalettene og den automatiske stasjonen for tømming av campingtoalett. Dette har ført til at toalettet har vært stengt i perioder, og kostnadene til drift og vedlikehold har blitt høye.

Nytt renseanlegg og urinal

Nå er anlegget bygd om. Vakuumtoalettene er erstattet med vannklosett, og det er montert en manuell tømmestasjon for bobiltoalett på baksiden av bygget.

– Vi har bygd et nytt renseanlegg, og bygd om tømmestasjonen slik at vi også har fått plass til et pissoar. Dette blir et bedre tilbud til trafikantene, og mindre risiko for forsøpling av naturen rundt. Vi har god tro på at det blir mer driftssikkert hele året, sier byggeleder Jarle Johansen i Statens vegvesen.

Toalettbygget inneholder nå to toalett, og et urinal. Et av toalettene er handicaptoalett. Det gjenstår litt flikking, og å bygge et takutstikk over tømmestasjonen på baksida av bygget.

– Anlegget ble ferdig i vinter, men det er nå når sesongen starter for fullt at vi får testet om dette fungerer så godt som vi håper på, sier Johansen.

Så når MC-folket igjen møtes på Heia samtidig med at turistbussene stopper ved Sami Shop, skal det forhåpentligvis gå litt kjappere å få letta på trykket.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Den manuelle tømmestasjon for bobil- og campingtoalett er montert på baksida av toalettbygget.
Den manuelle tømmestasjon for bobil- og campingtoalett finner du på baksida av toalettbygget.
Last ned bilde
Nytt urinal på rasteplassen på Heia.
Nytt urinal på rasteplassen på Heia.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye