Hederspris til institusjon på Torshov
- Med 120 år på baken og et omdømme de fleste i kjøttbransjen kan misunne, går årets hederspris til pølsemakermester Alf Strøm-Larsen AS fra Torshov i Oslo, sa adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris på Ambassaden i Oslo.
- Vi er en gjeng på 60 engasjerte ansatte som sammen med alle våre kunder bidrar til at vi alltid ser fremover mot nye muligheter, sier Erik Strøm-Larsen.
Satser på de unge
I en tid der slaktere, kjøttskjærere og pølsemakere er mangelvare, legger Alf Strøm-Larsen AS stor vekt på å tiltrekke og utdanne unge til kjøttfaget. - Alf Strøm-Larsen AS tilbyr sårt tiltrengte lærlingplasser og er med på å forme fremtidens mathåndverkere, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.
Familiebedrift
Bedriften Alf Strøm-Larsen AS er en familiebedrift med lange tradisjoner. Etablert i 1904 da Ida Strøm som hadde kjøttforretning på Grunerløkka giftet seg med Oscar Larsen som hadde kjøttforretning på Frogner. Med tre generasjoner der alle har fagbrev og som aktivt bidrar til driften, er bedriften preget av en sterk arv og kontinuitet, men også selvtillit og lidenskap.
I et intervju med NRK-radio for et par år siden kommenterte Jan Strøm-Larsen en undersøkelse som sa at pølsespising kan forkorte livet: "Det tenker jeg at det er verdt".
Fokus på kvalitet
Bedriftens fokus på kvalitet gjør dem til en foretrukket leverandør for mange av Oslos mest anerkjente restauranter. I tillegg til butikkutsalg og catering leverer Strøm-Larsen til hoteller, dagligvarebutikker og nettbutikker.
Stiftelsen Norsk Mats hederspris
Stiftelsen Norsk Mats hederspris er en pris som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat til en virksomhet, person eller aktør i kjøttbransjen som har utmerket seg på en helt spesiell måte. I år ble hedersprisen delt ut for 11. gang under NM i kjøttprodukter på Ambassaden i Oslo.
Bilder
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
Lofotlam godkjent som Beskyttet geografisk betegnelse i EU19.1.2025 15:59:01 CET | Pressemelding
Offisiell overrekkelse av PGI-status til Lofotlam.
Dronningen av "havets sølv" vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris18.12.2024 14:09:19 CET | Pressemelding
- Hanne-Cecilie Sporsheims evne til å kommunisere både sildas bærekraftige potensial og gastronomiske verdi har løftet silda fram fra glemselen og tilbake på norske matbord, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad under tildelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i Målstova på Nasjonalbiblioteket.
Lederskifte i Stiftelsen Norsk Mat13.12.2024 09:00:19 CET | Pressemelding
Nina Sundqvist fratrer sin stilling som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en samlet vurdering har styret og direktøren blitt enige om at organisasjonens videre utvikling best ivaretas med en ny leder ved roret.
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge10.12.2024 13:53:41 CET | Pressemelding
Økt kjennskap og stabil tillit til Nyt Norge blant norske forbrukere, viser fersk forbrukerundersøkelse. - Selv i en tid der prisen på mat har vært dominerende, er det en sterk bevissthet rundt viktigheten av å velge norsk mat, sier en fornøyd Nina Sundqvist, administrende direktør i Stiftelsen Norsk Mat
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom