Hederspris til institusjon på Torshov
- Med 120 år på baken og et omdømme de fleste i kjøttbransjen kan misunne, går årets hederspris til pølsemakermester Alf Strøm-Larsen AS fra Torshov i Oslo, sa adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris på Ambassaden i Oslo.

- Vi er en gjeng på 60 engasjerte ansatte som sammen med alle våre kunder bidrar til at vi alltid ser fremover mot nye muligheter, sier Erik Strøm-Larsen.
Satser på de unge
I en tid der slaktere, kjøttskjærere og pølsemakere er mangelvare, legger Alf Strøm-Larsen AS stor vekt på å tiltrekke og utdanne unge til kjøttfaget. - Alf Strøm-Larsen AS tilbyr sårt tiltrengte lærlingplasser og er med på å forme fremtidens mathåndverkere, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.
Familiebedrift
Bedriften Alf Strøm-Larsen AS er en familiebedrift med lange tradisjoner. Etablert i 1904 da Ida Strøm som hadde kjøttforretning på Grunerløkka giftet seg med Oscar Larsen som hadde kjøttforretning på Frogner. Med tre generasjoner der alle har fagbrev og som aktivt bidrar til driften, er bedriften preget av en sterk arv og kontinuitet, men også selvtillit og lidenskap.
I et intervju med NRK-radio for et par år siden kommenterte Jan Strøm-Larsen en undersøkelse som sa at pølsespising kan forkorte livet: "Det tenker jeg at det er verdt".
Fokus på kvalitet
Bedriftens fokus på kvalitet gjør dem til en foretrukket leverandør for mange av Oslos mest anerkjente restauranter. I tillegg til butikkutsalg og catering leverer Strøm-Larsen til hoteller, dagligvarebutikker og nettbutikker.
Stiftelsen Norsk Mats hederspris
Stiftelsen Norsk Mats hederspris er en pris som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat til en virksomhet, person eller aktør i kjøttbransjen som har utmerket seg på en helt spesiell måte. I år ble hedersprisen delt ut for 11. gang under NM i kjøttprodukter på Ambassaden i Oslo.
Bilder


Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
Lokalmat på sitt beste - Galåvolden Gård med to nye Spesialiteter27.7.2025 08:15:22 CEST | Pressemelding
To nye produkter fra Galåvolden Gård er nå en del av det ypperste innen norsk lokalmat. Under en høytidelig markering ble “Sitrondrøm” og “Festkaramell” tildelt kvalitetsmerket Spesialitet av landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen.
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom