Hederspris til institusjon på Torshov
- Med 120 år på baken og et omdømme de fleste i kjøttbransjen kan misunne, går årets hederspris til pølsemakermester Alf Strøm-Larsen AS fra Torshov i Oslo, sa adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris på Ambassaden i Oslo.
- Vi er en gjeng på 60 engasjerte ansatte som sammen med alle våre kunder bidrar til at vi alltid ser fremover mot nye muligheter, sier Erik Strøm-Larsen.
Satser på de unge
I en tid der slaktere, kjøttskjærere og pølsemakere er mangelvare, legger Alf Strøm-Larsen AS stor vekt på å tiltrekke og utdanne unge til kjøttfaget. - Alf Strøm-Larsen AS tilbyr sårt tiltrengte lærlingplasser og er med på å forme fremtidens mathåndverkere, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.
Familiebedrift
Bedriften Alf Strøm-Larsen AS er en familiebedrift med lange tradisjoner. Etablert i 1904 da Ida Strøm som hadde kjøttforretning på Grunerløkka giftet seg med Oscar Larsen som hadde kjøttforretning på Frogner. Med tre generasjoner der alle har fagbrev og som aktivt bidrar til driften, er bedriften preget av en sterk arv og kontinuitet, men også selvtillit og lidenskap.
I et intervju med NRK-radio for et par år siden kommenterte Jan Strøm-Larsen en undersøkelse som sa at pølsespising kan forkorte livet: "Det tenker jeg at det er verdt".
Fokus på kvalitet
Bedriftens fokus på kvalitet gjør dem til en foretrukket leverandør for mange av Oslos mest anerkjente restauranter. I tillegg til butikkutsalg og catering leverer Strøm-Larsen til hoteller, dagligvarebutikker og nettbutikker.
Stiftelsen Norsk Mats hederspris
Stiftelsen Norsk Mats hederspris er en pris som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat til en virksomhet, person eller aktør i kjøttbransjen som har utmerket seg på en helt spesiell måte. I år ble hedersprisen delt ut for 11. gang under NM i kjøttprodukter på Ambassaden i Oslo.
Bilder
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Eventyrlig vekst: Lokalmat og drikke i Norge setter nye rekorder21.11.2024 10:38:42 CET | Pressemelding
Salget av lokalmat og drikke i Norge setter nye rekorder både i verdi og volum. Siste året har det vært en eventyrlig vekst og en omsetning på totalt 12.3 milliarder kroner. Veksten omfatter alle salgskanaler og alle fylker.
Stem frem vinneren av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 202418.10.2024 10:12:09 CEST | Pressemelding
Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år gå til en formidler av norsk sjømat. Fire finalister er valgt ut, og nå kan publikum stemme frem sin favoritt.
Stor dag for Småmat og norsk matkultur7.10.2024 11:14:30 CEST | Pressemelding
Lørdag 5. oktober markerte en viktig milepæl for norsk tradisjonsmat. Under matfestivalen Norsk Matglede på Geilo fikk Småmat fra Hallingdal tildelt Beskyttede Betegnelser.
Matstreif 2024: En feiring av norsk lokalmat og drikke20.9.2024 13:59:53 CEST | Pressemelding
Matstreif 2024 ble i dag åpnet på Youngstorget i Oslo. Matfestivalen tilbake i hovedstaden etter noen års fravær og over 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge deltar og tilbyr sine produkter på Youngstorget.
Småmat – en del av Norges stolte mattradisjon får Beskyttede Betegnelser12.9.2024 11:24:42 CEST | Pressemelding
Lørdag 5. oktober 2024 er dagen vi alle har ventet på! På festivalen Norsk Matglede på Geilo skal Småmat bli en del av norsk matkultur og offisielt få tildelt merket Beskyttede Betegnelser.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom