Gjør grillen klar før 17.mai med disse tipsene!
17.mai nærmer seg, og det er på tide å gjøre klar grillen for en ny sesong med grillglede. Ifølge kokk Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er det flere viktige ting å huske på for å sikre at grillen er i toppform. Anette griller ofte og gjennom hele om sommerhalvåret, ofte opp til 5 – 6 ganger i uka. Hun har de beste tipsene for å gjøre grillen i ordentlig stand til sesongen.

1. Vask utsiden grundig
Begynn med å rengjøre utsiden av grillen. Spray kjøkkenspray over den kalde grillen og la såpen virke i rundt ett minutt. Bruk deretter en svamp eller fuktig klut for å fjerne flekker. Skyll godt med vann og tørk over med en klut eller papir. For ekstra tøffe flekker kan du bruke ovnsrens, eller velge et vaskemiddel spesielt tilpasset din grillmodell.
2. Få ristene rene
Investér i en god grillbørste for å enkelt børste bort matrester fra ristene. Det er lettere å børste når grillen er varm, rett etter bruk. Har du gassgrill, husk også å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over dem. Bruk hageslangen for å spyle vekk såperester og smuss.
3. Gi grillen en blank finish
Bilpolish er et utmerket hjelpemiddel for å gi emaljerte griller en blank og fin overflate. For rustfrie detaljer, bruk kromrens eller duraglitt, eller ta i bruk stålull for å fjerne rust og skitt. Enkelte grillprodusenter har også egne sprayer for dette formålet.
4. Sjekk slangen på gassgrillen
Hvis du har en gassgrill, bør du kontrollere slangen hvis den er over 2-3 år gammel. Se etter tegn på slitasje som sprekker eller morkne partier. Små lekkasjer i slangen kan påvirke grillens funksjon.
5. Dekk til grillen
Når grillen ikke er i bruk, bør den dekkes til med et trekk. Dette holder grillen pen og forlenger levetiden. Ved å følge disse rådene fra kokk Anette Fjelleng Hansen, kan du se fram til en ny, smakfull grillsesong. Grillen vil være i toppform og klar til å servere deilige grillretter.
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder








Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom