Gjør grillen klar før 17.mai med disse tipsene!
17.mai nærmer seg, og det er på tide å gjøre klar grillen for en ny sesong med grillglede. Ifølge kokk Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er det flere viktige ting å huske på for å sikre at grillen er i toppform. Anette griller ofte og gjennom hele om sommerhalvåret, ofte opp til 5 – 6 ganger i uka. Hun har de beste tipsene for å gjøre grillen i ordentlig stand til sesongen.
1. Vask utsiden grundig
Begynn med å rengjøre utsiden av grillen. Spray kjøkkenspray over den kalde grillen og la såpen virke i rundt ett minutt. Bruk deretter en svamp eller fuktig klut for å fjerne flekker. Skyll godt med vann og tørk over med en klut eller papir. For ekstra tøffe flekker kan du bruke ovnsrens, eller velge et vaskemiddel spesielt tilpasset din grillmodell.
2. Få ristene rene
Investér i en god grillbørste for å enkelt børste bort matrester fra ristene. Det er lettere å børste når grillen er varm, rett etter bruk. Har du gassgrill, husk også å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over dem. Bruk hageslangen for å spyle vekk såperester og smuss.
3. Gi grillen en blank finish
Bilpolish er et utmerket hjelpemiddel for å gi emaljerte griller en blank og fin overflate. For rustfrie detaljer, bruk kromrens eller duraglitt, eller ta i bruk stålull for å fjerne rust og skitt. Enkelte grillprodusenter har også egne sprayer for dette formålet.
4. Sjekk slangen på gassgrillen
Hvis du har en gassgrill, bør du kontrollere slangen hvis den er over 2-3 år gammel. Se etter tegn på slitasje som sprekker eller morkne partier. Små lekkasjer i slangen kan påvirke grillens funksjon.
5. Dekk til grillen
Når grillen ikke er i bruk, bør den dekkes til med et trekk. Dette holder grillen pen og forlenger levetiden. Ved å følge disse rådene fra kokk Anette Fjelleng Hansen, kan du se fram til en ny, smakfull grillsesong. Grillen vil være i toppform og klar til å servere deilige grillretter.
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
– Folk tar fortsatt feil om ribbefettet17.12.2024 07:40:00 CET | Pressemelding
Om det er saftig ribbe med sprø svor du er ute etter, er fettet under svoren helt avgjørende. Men det er det bare en liten andel av ribbekjøperne som vet. Resten tar feil når de handler årets juleribbe.
Pinnekjøttelskere ser etter dette12.12.2024 07:40:00 CET | Pressemelding
De som spiser pinnekjøtt til jul, er i hovedsak ute etter det samme når de velger pinnekjøtt i butikken. Men de glemmer en viktig faktor, ifølge MatPrat-kokken.
MatPrat styrker teamet med ny kokk26.9.2024 12:31:27 CEST | Pressemelding
Ole Bjørn Sundsdal er ansatt som ny kokk og matfaglig profil i MatPrat. Han skal formidle matinspirasjon og matkunnskap til forbrukere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom