Easee

Easee offentliggjør feilstatistikk

Del

–  Åpenhet som kommer samfunnet til gode.

Samtidig som Elsäkerhetsverket 22. april meldte at Easees ladebokser ikke utgjør en fare for skade på personer eller eiendom, ba de Easee om å levere en prognose over forventede feil på ladestasjoner, med påfølgende, periodisk rapportering av reelle feil.

«Det vi ønsker å sikre oss med denne avgjørelsen er at det ikke oppstår alvorlige feil i utstyret over tid ettersom det eldes og slites ut,» het det i meldingen fra Elsäkerhetsverket.

Easee applauderer Elsäkerhetsverkets føre var-holdning, og offentliggjør nå all statistikk over feil på ladebokser. Både for Elsäkerhetsverket og alle andre som er interessert.

– Vi ønsker å gå foran i bransjen og deler selvsikkert denne informasjonen. Samtidig er ladebransjen fremdeles i utvikling og vi trenger mer åpenhet som bidrar til at hele bransjen prioriteter sikkerhet, sier Marthe Kindervaag, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Easee.

82 352 675 ladeøkter – 3 075 feil 

Akkurat nå er det installert over 700 000 ladebokser som gir en jevn strøm av unik diagnosedata.

Easee har en feilprosent på 0,44 prosent, og på nettsiden får man innsikt i hvor mange tilfeller som skyldes for eksempel temperatur eller installasjonsfeil.

null
Skjermbilde fra nettsiden.

– Informasjonen vi får inn er helt uvurderlig i arbeidet vi gjør for å forbedre produktene våre, enten det dreier seg om økt sikkerhet eller bedre ytelse, sier Kindervaag.

Desto flere ladere som installeres, desto tydeligere blir dataene som hentes inn. I fjor oppstod det 3 075 feil som defineres som kritiske på Easee-ladere. Med kritiske feil menes tilfeller der laderen ikke lenger kan brukes, enten på grunn av defekte komponenter eller installasjonsfeil.

Uavhengig av årsaken til feilen, slår sikkerhetsmekanismene inn og deaktiverer ladestasjonen slik at man unngår farlige situasjoner.

Oppfordrer bransjen til å gi samfunnet innsyn

–  Vi mener det er viktig informasjon for at elektrikere og sluttkunder skal kunne føle seg velinformert og trygge før de kjøper et produkt, sier Kindervaag.

Nettsiden skal jevnlig oppdateres med fersk statistikk som blant annet er hentet fra en sikkerhetsrapport utarbeidet i samarbeid med eksperter på elsikkerhet fra rådgivningsselskapet Rejlers.

–  Målet vårt er at flere aktører i bransjen vil hive seg med og dele sin statistikk. Det blir sunn konkurranse som kommer samfunnet til gode, avslutter Kindervaag.

Easees statistikk er nå tilgjengelig på selskapets hjemmesider https://easee.com/safety-summary/

Kontakter

Bilder

Marthe Kindervaag, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Easee
Marthe Kindervaag, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Easee
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Easee

Easee ble etablert av tre norske grundere i 2018, og utvikler, designer og produserer alle produkter i Skandinavia. Selskapet eksporterer til hele 23 land i Europa og har en eksportrate på nærmere 80 %, med Sverige, UK, Tyskland, Nederland, Sveits og Danmark som sine største markeder.

Med over 500 ansatte i 8 land har selskapet en ambisjon om å bli Europas største green-tech selskap innen 2026, og verdens største innen 2031.

Følg pressemeldinger fra Easee

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Easee på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Easee

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye