Grappa Musikkforlag AS

Marius Lien vant Spellemannspris for debutalbumet sitt "The Woodland Songbook Part I" - i dag er han aktuell med ny musikk!

Del

Gitartalent, Marius Lien, kommer med ny musikk som følger opp suksessen. På den nye singelen "Grinding Teeth", fortsetter han å imponere med nye sider av det musikalske universet han introduserte på debutalbumet.

Foto: Eli Anna Sannerud
Foto: Eli Anna Sannerud

LYTT HER

Det er ingen tvil om at det har vært mange utmerkelser og mye oppmerksomhet den siste tiden rundt den unge gitaristen Marius Lien fra Vormsund, og det med god grunn. Da han slapp sitt første album "The Woodland Songbook Part I" i fjor,  visste han lite om hva han hadde i vente. - Han har vært på karrieretur i USA med den amerikanske trommeslageren Brady Blade, fått talentstipender, mottatt overveldende positiv omtale, spilt mange konserter på annerkjent bluesfestivaler og spillesteder, opptrådt på NRK-Scenen på TV og ikke minst mottatt spellemannspris i kategorien blues for debutalbumet!

Marius Lien har gjort seg bemerket for sin fantastiske spillestil, låtskriving og produksjon. Med mange inspirasjoner, lager Marius sin musikk som er tilgjengelig og samtidig unik. Selv er han utrolig takknemlig, for både prisen og mottakelsen av albumet. Han forteller:

- Det føles helt vilt! Er ikke før i det siste jeg har begynt å føle meg litt som en ordentlig musiker. Inni meg er jeg fortsatt en jypling. Så det få spellemann-stemplet i panna, er en stor ære. Hadde ikke trodd jeg skulle oppleve det såpass tidlig i livet. Det er også veldig betryggende å få en sånn anerkjennelse!

Nå følger han opp platesuksessen med ny musikk - singelen "Grinding Teeth" er ute i dag! Der fortsetter Marius å vise bredde, etter å allerede ha introdusert oss for hans spennende og varierte kreative univers på førsteplata. Marius forteller:

- Etter å ha jobbet intenst med med låtskriving og innspilling i Nashville, var det godt å sitte litt i ro å spille behagelig musikk alene på gitaren. Det gikk helt rundt i hodet etter alle inntrykk, oppturer og nedturer. Så jeg satt i ett vakuum hjemme i Vormsund, var i litt dårlig form, vanskelig for å sove og var stressa.

Det er mange inntrykk, både på godt og vondt i musikkbransjen. En kontrastfylt hverdag. Dette er noe av tematikken han tar for seg i den nye låta. Han fortsetter:

- Låta handler om motgang, folk som prøver å lure deg, og at det å leve av musikk er mye mer stressende en å spille gitar hjemme i sofaen. Men den handler også om at man prøver å manøvrere seg rundt dette og gjøre sitt beste, og at jeg ikke har gitt opp!

Låta er spilt inn i Studio Paradiso i Oslo. En mer effektiv og konstruktiv prossess. Marius Lien har produsert sammen med trommis Ola Øverby. Låta er mikset av Marius Elfstedt og mastret av Espen Høydalsvik.

Dette er starten på andre soloalbum, som kommer med et nytt utrykk. Det blir country, rock og R´n´B, og "Grinding Teeth" er første smakebit av det nye vi har i vente fra Lien.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Coverart av Marius lien
Coverart av Marius lien
Last ned bilde
Foto: Eli Anna Sannerud
Foto: Eli Anna Sannerud
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Splashgirl med nytt album i samarbeid med sanger og lydkunstner Robert Aiki Aubrey Lowe: "More Human" ute i dag!24.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

More Human er det et syvende albumet fra Splashgirl, et samarbeid med sanger/lydkunstner Robert Aiki Aubrey Lowe og produsent Randall Dunn. Albumtittelen More Human utforsker menneskets plass i et samfunn som i stadig større grad er prisgitt teknologi, hvor kunstnere allerede møter direkte konkurranse fra kunstig intelligens. Hva er forskjellen på det mennesket skaper og det maskinene skaper etter hvert som teknologien blir stadig mer sofistikert, og hvordan kan vi verne om det genuint menneskelige i musikk frembrakt ved at levende musikere møtes og skaper musikk sammen?

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye