DZT Vertriebsagentur Norwegen

Deutsche Bahn investerer i jernbanenettverket

Del

Det tyske togselskapet Deutsche Bahn skal i år oppdatere tyske sporveksel, togskinner og togstasjoner samt stasjoner og bruer. Det skal utvides, moderniseres og fornyes for å gjøre infrastrukturen mer robust og effektiv, og gi høyere kapasitet til jernbanenettet.. Nordmenn på togtur i Tyskland vil dra nytte av mer presise tog når oppgraderingene er ferdig.

Michael Neumann Red-Gun GNTB

Som rapportert av tyske medier vil Deutsche Bahn, føderale Tyskland og de tyske statene i 2024 investere til sammen 16,4 milliarder euro i jernbanenettverket. Omtrent 1000 stasjoner moderniseres, deriblant sentralstasjonene i byene Duisburg, Dresden, Hannover, Ulm og München. Deutsche Bahn investerer også i flere små og mellomstore stasjoner. Blant annet områdene barrierefrie tilgang, beskyttelse mot vær og reiseinformasjon investeres det i.  

«I 2024 vil vi for første gang på flere år klare å hindre foreldelsen av jernbanenettverket», sier Philipp Nagl, styreleder av Deutsche Bahn InfraGO AG. Deutsche Bahn vil renovere det sterkt belastede jernbanenettverket innen 2030. Første steg starter i juli på Riedbahn-strekningen mellom Frankfurt am Main og Mannheim. Flere renoveringsprogram følger i de neste årene.  

Innen 2030 forventes det at 350 små og mellomstore tiltak skal forberede det eksisterende nettet. Det er ikke bare det tekniske som skal moderniseres. Også personalet skal økes. I 2024 skal Deutsche Bahn-teamet for vedlikehold utvides med 5500 nye ansatte.  

Lurer du på hvor i Tyskland du bør reise med toget? Her er våre tips til flotte togstrekninger:  

Schwarzwaldbahn: Denne strekningen åpnet allerede i 1873, og er kjent som en av Tysklands vakreste. Fra Offenburg gjennom Kinzigtal og til Donaueschingen. Her får du opplevd vakre Schwarzwald før du ankommer fantastiske Bodensee.  

Brockenbahn: Har du hørt om Harz-fjellene? Det ligger omtrent i midten av Tyskland. Start på Drei Annen Hohne-stasjonen og reis til Brocken som med 1141 moh. er det høyeste punktet i Harz-fjellene. Dette er en kort togstrekning som passer godt til en dagstur. 

Zugspitzbahn: Opplev Tysklands høyeste fjell fra toget. Ja, du kommer faktisk nesten helt til fjelltoppen på denne togstrekningen, som starter i Garmisch. Bare med et kort bytte til gondolbane.  

Sachsen Steam Railway Route: Opplev hva Sachsen har å by på! Her får du alt fra storbyene Dresden og Leipzig, til arkitekturiske skjønnheter ved Moritzburg Schloss, til landsbyidyll i Erzgebirge og Niederschlesien.  

Rügensche Kleinbahn: Øyen Rügen er et ferieparadis, også på togskinner. Kjør gjennom skog, forbi strender og la deg sjarmere.  

Wuppertaler Schwebebahn (svevebane): Dette er en 13,3km lang hengebane hvor jernbanevognen henger under skinnen. Den ble bygget allerede i 1900 og er fortsatt i daglig drift. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Alt om Ferielandet Tyskland

I over 50 år har Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) markedsført reisemålet Tyskland i utlandet på oppdrag fra den tyske regjeringen. Ved til sammen 27 utenlandskontorer betjenes 40 markeder, alle med mål om å vise frem Tysklands mangfold som turistattraksjon og øke innkommende turisme til landet.

Som paraplyorganisasjon for Ferielandet Tysklands rikholdige tilbud, har DZT en viktig funksjon i den internasjonale markedsføringen. DZT utvikler blant annet en tilbuds- og opplevelsesorientert markedsføring, samler og optimaliserer markedsføringsaktivitetene globalt og har en omfattende virksomhet i vekstmarkeder. Det er etablert et utstrakt samarbeid mellom DZT, turistnæringen i Tyskland, tyske institusjoner i utlandet og partnere fra næringsliv og organisasjoner.

Følg pressemeldinger fra DZT Vertriebsagentur Norwegen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DZT Vertriebsagentur Norwegen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra DZT Vertriebsagentur Norwegen

Europamesterskap i Tyskland skaper turisme – 4% flere besøkende enn normalt22.2.2024 13:47:16 CET | Pressemelding

I forbindelse med sommerens fotball-EM i Tyskland forventer det tyske turistbyrået en økning på 4% utenlandske turister sammenlignet med normalår. Det er basert på forhåndsbestillinger av hotell og fly. – Foreløpige tall er langt over gjennomsnittet, sier Petra Hedorfer, direktør ved DZT. Økningen er særlig markant for turister fra andre land som deltar i mesterskapet. Det norske landslaget har ikke kvalifisert seg til turneringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye