Bevilger 118 millioner til Tolletaten: - Bra regjeringen er lydhøre

Del

I dag ble det kjent at Tolletaten styrkes med 118 millioner kroner. - Det er bra regjeringen lytter til de svært tydelige signalene fra Norsk Tollerforbund og YS om en Tolletat i knestående, sier YS-leder Hans- Erik skjæggerud.

F.v.: YS-leder Hans-Erik Skjæggerud, leder i Norsk Tollerforbund, Karin Tanderø Schaug og nestleder i Norsk Tollerforbund, Rune Gundersen Foto: Liv Hilde Hansen
F.v.: YS-leder Hans-Erik Skjæggerud, leder i Norsk Tollerforbund, Karin Tanderø Schaug og nestleder i Norsk Tollerforbund, Rune Gundersen Foto: Liv Hilde Hansen

Fredag kom nyheten om at Regjeringen vil styrke Tolletaten med en ekstrabevilgning i revidert nasjonalbudsjett, som legges frem 14. mai. Løftet om ekstra midler kommer etter den siste tidens debatt om hva som skal til for å stanse de kriminelle nettverkene.  
 
Karin Tanderø Schaug, leder i YS-forbundet Norsk Tollerforbund, har gitt regjeringen et kraftig varsku om en Tolletat som står ved et veiskille: Legges det ikke mer penger på bordet nå, må Tolletaten bygges ned, samtidig som narkotikaen strømmer inn over landegrensene. 

- Det er positivt at regjeringen lytter til oss, ser den viktige rollen Tolletaten har på grensene og hvor sentrale vi er for å trygge landet, sier Tanderø Schaug. 

- Dette er et klart signal om at regjeringen har forstått hvor viktig det er å styrke beredskapen på grensene. Ekstrabevilgningen er bra, men YS forventer at regjeringen følger opp med ytterligere bevilgninger til nye årsverk i statsbudsjett for 2025. Det vil fortsatt være behov for flere ansatte og mer utstyr, understreker YS-leder Hans-Erik Skjæggerud. 

- Regjeringens forslag vil gi oss et pusterom. Det er et steg i riktig retning. Tolletaten spiller en viktig rolle i kampen mot organisert kriminalitet. Det opplever jeg at regjeringen nå anerkjenner, Jeg savner likevel flere årsverk. Tilstedeværelse vil alltid være det viktigste. Uten politi i gatene eller tollere på grensen, vil kampen mot organisert kriminalitet være nærmest umulig, understreker Tanderø Schaug. 

- Vi vil fortsette å jobbe opp mot regjeringen og politikerne, og fortelle dem om konsekvensene av å ikke bevilge tilstrekkelig med ressurser til Tolletaten, lover Hans-Erik Skjæggerud. 

Kontakter

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye