Grappa Musikkforlag AS

MOJNA slipper divende vakker låt med Erlend Apneseth som gjestemusiker - "Väntenätter" ute i dag.

Del

MOJNA (tidligere Eriksson/Myhr/Malmström) er straks klare med andrealbumet Väntenätter. Albumet er produsert av Erlend Apneseth, og på tittelsporet har han også bidratt som gjestemusiker. 

Foto: Fredrik Fridlund
Foto: Fredrik Fridlund

LYTT HER

To år har passert siden debutalbumet För sola skin’ på tak (2022); et album som blant annet skaffet Thomas Eriksson, Helga Myhr og Anna Malmström tittelen som Årets instrumentalband i LIRA Musikmagasin. Nå er trioen klar med nytt album, "Väntenätter", som også er tittelen på andre singel herfra. 

- Anna og jeg møttes allerede i 2010, da begge var elever på Skurups Folkhögskola. Etter å ha spilt sammen i flere band, flyttet jeg til Oslo sommeren 2020. Der ble jeg kjent med Helga, og hennes soloalbum ble en viktig inspirasjon for MOJNA, forteller gitarist Thomas Eriksson. 

På singelen "Väntenätter" har MOJNA fått med seg felespiller Erlend Apneseth, som dessuten har produsert albumet. I likhet med Eriksson, Myhr og Malmström, er han et velkjent navn for tilhengere av nordisk folkemusikk, med bakgrunn fra blant annet Erlend Apneseth Trio og Frode Haltli Avant Folk. 

- Erlend Apneseth var en fantastisk ressurs i å se og forme helheten av albumet. Han bidro mye med ideer og input om de improvisatoriske elementene, men også med forbedringer og justeringer i arrangementene, deler Thomas.

Det vakre tittelsporet "Väntenätter" er ute i dag, etterfulgt av albumet med samme navn 14. juni. 

null
Photo: Fredrik Fridlund

Thomas Eriksson - (gitar/komponist) er en frilansmusiker og komponist bosatt i Oslo. Han har jobbet som teatermusiker i 13 forestillinger på Västanå Teater siden 2016, samt som komponist/musiker i band som MOJNA, Thomas & Guro og GKN5. Våren 2022 komponerte Thomas musikk for teaterforestillingen "Kven var Odin" og "Skarvespelet", og arbeider i 2023 med komposisjon til danseforestillingen "Taus". Han har en bachelorgrad fra “Högskolan for Scen och Musik” i Göteborg. 

Helga Myhr - (hardingfele/vokal) debuterte som soloartist med albumet "Natten veller seg ut" (Motvind Records, 2019). Musikken består av utforskende og frie tolkninger av folkemusikk fra Hallingdal, og fikk en nominasjon til Spellemannsprisen. Myhr deltar også i flere andre prosjekter og er fast medlem i grupper som Kvedarkvintetten, Morgonrode, improduo sammen med Tanja Orning og Dei kjenslevare. I 2020 komponerte hun bestillingsverket "Andsyning" for Osafestivalen. "Andsyning" ble utgitt på Heilo i 2022 og ble nominert til Folkelarmprisen.

Anna Malmström - (klarinett/basklarinett) er en folkmusiker med røtter fra den urbane folk- og verdensmusikkscenen i Sverige. Med nordisk folkemusikk som hjertebarn omfavner hun også østeuropeiske melodier, jazzige soli og poetiske taksim-improvisasjoner inspirert av ottomansk musikkultur. Med Annas store nysgjerrighet og rike klangfarge finner hun stadig nye veier til uttrykk. Siden 2014 har hun turnert med band som Sallyswag, GKN5, Världens Band, Ale Möllers Xenomania, Erik Dahl Ensemble m.m. Anna arbeider også med scenekunstproduksjoner for barn med Zenta scenekunst, og har også medvirket i teaterproduksjoner på Estrad Norr og Göteborgs Stadsteater.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Fredrik Fridlund
Foto: Fredrik Fridlund
Last ned bilde
Foto: Fredrik Fridlund
Foto: Fredrik Fridlund
Last ned bilde
Foto: Fredrik Fridlund
Foto: Fredrik Fridlund
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye