Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

Knut Storberget om beredskap: En alvorlig optimist

Del

Få har kjent bedre enn Knut Storberget på hva god beredskap og krisehåndtering betyr når det virkelig gjelder. Det forteller han om i podkasten Opplysningsrådet. Nå er Storberget Statsforvalter i Innlandet, 22. juli 2011 var han justisminister.

Statsforvalter Knut Storberget gjester podkasten Opplysningsrådet. Foto: Statsforvalteren i Innlandet/Kristina Skamsar
Statsforvalter Knut Storberget gjester podkasten Opplysningsrådet. Foto: Statsforvalteren i Innlandet/Kristina Skamsar

Fra den dagen da terrorbomben smalt og katastrofen rammet Norge, vil «beredskap» alltid være et kjernebegrep i hans hode. Enten det handler om forsvar, pandemi, flom eller ras. Uventede hendelser, naturkatastrofer og kriser skjer ute i kommunene der folk bor. Som Statsforvalter i Innlandet, representerer Knut Storberget 46 kommuner:
– Et effektivt og trygt veinett som sikrer all transport, er også en sentral beredskapsnøkkel i en usikker tid, sier han.

– Et blylodd over oss

– Sikkerhetssituasjonen henger som et blylodd over oss. Vi må alltid være «langt framme i skoa», sier en alvorlig, men optimistisk Knut Storberget. Han er gjest i podkasten Opplysningsrådet, og deler sine tanker om beredskap og samferdselssektorens rolle i en tid med endret klima og en spent sikkerhetspolitisk situasjon.

– Det er virkelig ikke sånn at det våtere og villere klimaet er noe som skjer inne i Klima- og miljødepartementet. Det skjer ute i kommunene, sier Storberget.

Hør podkastepisoden her.

Om OFV

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) er en politisk uavhengig medlemsorganisasjon som arbeider for tryggere, bedre og mer effektive veier i Norge. OFV publiserer statistikk om bilsalget og kjøretøyparken, og har Norges beste database med priser og data på alle nye biler og motorsykler.

Opplysningsrådet for Veitrafikken
Wergelandsveien 1 - 3
0167 Oslo

www.ofv.no

Følg pressemeldinger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye