DZT Vertriebsagentur Norwegen

Hannover – en by av superlativer

Del

I fire dager fra 22. til 26. april arrangeres Europas største industrimesse i Hannover, Tyskland. Med 200 000 besøkende blir messeområdet nærmest en egen by i storbyen. Å huse en av verdens største messer er derimot ikke Hannover sitt eneste superlativ. Industri, naturopplevelser, grønne løsninger eller musikk, Hannover har noe for alle.

Det nye rådhus med insjøen Maschsee og Maschpark i bakgrunnen
Det nye rådhus med insjøen Maschsee og Maschpark i bakgrunnen ©HMTG / F: Lars Gerhardts

Perfekt «hochdeutsch»  

Dersom du lærer tysk eller er språkinteressert, har du kanskje hørt at man i Hannover snakker perfekt «hochdeutsch». Området er kjent for å være det stedet i Tyskland som snakker så likt den standardiserte versjonen av tysk som noe annet sted i landet.  

Her finner du ikke regionale og dialektale særord som Käpsele (schwäbisch for en intelligent person), Anscheuseln (noen som klær seg som et fugleskremsel – Oberlausitz), dischbediere (ord for å krangle i området rundt Heidelberg og Mannheim), dummba (et bayersk ord for mørk) og Benebitzche (som betyr lillefinger i Moselfranken-regionen). Det gjør byen til det ultimate sted å lære språket.  

Den grønneste storbyen  

En rekke parker, byskoger og innsjøer gjør Hannover til blant Tysklands grønneste byer. Eilenriede, byens største park, er for eksempel fire ganger så stor som velkjente Hyde Park i London, eller dobbelt så stor som Central Park i New York. I Eilenriede kan du surfe midt i storbyen.  

Fra Hannover sentrum tar det en inntil times togtur til Steinhuder Meer, den største innsjøen i delstaten Niedersachsen. Det byr på alt av sjøglede — og litt til, som den tidligere festningen og det nåværende hotellet på øyen Wilhelmstein. Den noe mindre innsjøen Machsee befinner seg like ved sentrum, og her befinner Tysklands største sjøfestival seg. Machseefest huser årlig to millioner besøkende over tre uker i august.  

Det er ikke bare flotte naturområder som gjør byen grønn, også i bredere forstand er Hannover en grønn og klimaorientert by. For eksempel finner du Europas største nullutslippsboligområde i bydelen Wettbergen, og et godt sykkelveinett gjør sykling lett for både turister og beboere.   

Europas viktigste barokkhage  

Den kongelige Hannover-familien var i flere århundrer blant Europas viktigste kongefamilier. Familien regjerte ikke bare Kongeriket Hannover, som strakk seg fra grensen til Hamburg til Göttingen midt i dagens Tyskland. Hannover-familien regjerte også i Storbritannia i over 120 år.  

Den betydningsfamilien kongefamilien sørget for at en rekke severdige slott og hager ble bygget, til nytelse for byens turister. Parken Großer Garten som omringer slottet Schloss Herrenhausen er blant Europas viktigste barokkhager.  

Tysklands eldste loppemarked  

Hver lørdag kan du boltre deg i markedet Altstadsflohmarkt am Leinufer. Idyllisk plassert langs elven Leine og kun 10 minutters gange fra midten av sentrum har loppemarkedet en lang historie — faktisk Tysklands eldste. Det eneste man ikke kan finne på dette loppemarkedet er ubrukte og masseproduserte varer samt klær.  

UNESCO City of Music  

Siden 2014 har Hannover vært en av UNESCO sine musikkbyer, eller en City of Music. UNESCO sitt program blir gitt til byer som er anerkjente sentre for musikk, arrangere musikkfestivaler, stå for musikkskoler og konservatorier samt ha et nettverk og utbygg for å presentere musikk. Hannover er en musikkteknisk viktig by. Her ble grammofonplaten oppfunnet av Emile Berliner i 1887, og både den første musikkassetten og CD-en ble produsert i byen. Det er også den byen i Tyskland hvor flest er ansatt i musikkindustrien.  

Kontakter

Bilder

Hannover: Festival ved insjøen "Maschsee"
Hannover: Festival ved insjøen "Maschsee"
Last ned bilde
Steinhuder Meer insjø, Wunstorf: Brygge i solnedgangen
Steinhuder Meer insjø, Wunstorf: Brygge i solnedgangen
Last ned bilde
Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene
Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene
Last ned bilde
Oversikt over byen Hannover
Oversikt over byen Hannover
Last ned bilde

Lenker

Alt om Ferielandet Tyskland

I over 50 år har Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) markedsført reisemålet Tyskland i utlandet på oppdrag fra den tyske regjeringen. Ved til sammen 27 utenlandskontorer betjenes 40 markeder, alle med mål om å vise frem Tysklands mangfold som turistattraksjon og øke innkommende turisme til landet.

Som paraplyorganisasjon for Ferielandet Tysklands rikholdige tilbud, har DZT en viktig funksjon i den internasjonale markedsføringen. DZT utvikler blant annet en tilbuds- og opplevelsesorientert markedsføring, samler og optimaliserer markedsføringsaktivitetene globalt og har en omfattende virksomhet i vekstmarkeder. Det er etablert et utstrakt samarbeid mellom DZT, turistnæringen i Tyskland, tyske institusjoner i utlandet og partnere fra næringsliv og organisasjoner.

Følg pressemeldinger fra DZT Vertriebsagentur Norwegen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DZT Vertriebsagentur Norwegen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra DZT Vertriebsagentur Norwegen

Europamesterskap i Tyskland skaper turisme – 4% flere besøkende enn normalt22.2.2024 13:47:16 CET | Pressemelding

I forbindelse med sommerens fotball-EM i Tyskland forventer det tyske turistbyrået en økning på 4% utenlandske turister sammenlignet med normalår. Det er basert på forhåndsbestillinger av hotell og fly. – Foreløpige tall er langt over gjennomsnittet, sier Petra Hedorfer, direktør ved DZT. Økningen er særlig markant for turister fra andre land som deltar i mesterskapet. Det norske landslaget har ikke kvalifisert seg til turneringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye