Grappa Musikkforlag AS

Flukten med hyllest til Bjørn Marius Hegge på singelen "Bjørni sover". Siste singelslipp før det etterlengtede andrealbumet kommer 31.mai!

Del

Det prisbelønte jazzbandet Flukten følger opp suksessen etter førsteplata "Velkommen Håp" i 2021, med råere og stødigere samspill enn noen gang! Aldri identisk, og alltid grensesprengende. Med "Bjørni sover" får du en kjærlighetssang og en hyllest til både jazz-musikeren "Bjørni" og musikken. 

Foto: Leikny Havik
Foto: Leikny Havik

LYTT HER

Da Flukten slapp sitt første album, mottok de Spellemannspris i kategorien jazz for deres nyskapende og energirike musikk. Dag og tid skrev "Kvartetten har det meste pluss perfekt kjemi" og Morgenbladet omtalte albumet som en "grensesprengende frihetssøken og eventyrlyst på musikkens vegne". Nå, fire år senere har bandet mer overskudd enn noen gang og slipper den etterlengtede oppfølgeren - som tar friheten og samspillet videre på autentisk Flukten-vis.  

Den 10.mai slipper de andre og siste singel før albumslipp. Låta "Bjørni sover" er en hyllest til musiker, venn og kollega Bjørn Marius Hegge - en prisbelønnet komponist og kontrabassist. Hans Hulbækmo forteller: 

- Bjørni Sover er en kjærlighetssang til min gode venn Bjørn Marius Hegge, forøvrig også en venn av alle i Flukten. Venner kaller han ofte Bjørni. Alle er barn når de sover, men Bjørni er også veldig barnlig i våken tilstand. Det setter jeg pris på. Han skriver fantastisk musikk, og denne låta er også inspirert av noe av hans musikk. Jeg nynna melodien mens jeg satt på dass hjemme hos min bror, på Røros. Slik ble den til.

Opptaket er fra en konsert på Dokkhuset i Trondheim i 2023. Innspilt av Tor «Torsken» Breivik. Med god energi og kjemi på scenen den kvelden, ble magien fanget i liveopptaket. 

Albumet som slippes 31.mai er innspilt i Propeller, sammen med tekniker Mike Hartung. Der viser de nok en gang noe av det beste jazz-Norge har å by på. Etter at første album ble spilt inn under fullstending nedstenging og pandemi, har musikerne og musikken modnet på mange måter. Den er preget av musikalsk overskudd og et band som har lært hverandre å kjenne i større grad, både som mennesker og musikere.

Materialet på det nye albumet er mer utvidet formmessig denne gangen. Større, og inspirert av andre type idéer, som har blitt videreutviklet av en kvartett som har spilt mye sammen. Med et rått og stødig samspill og eklektiske inspirasjoner, former Flukten noe som aldri er identisk - det er impulsivt, lekent og grensesprengede. Marius Klovning avslutter: 

- Det har blitt en plate som oppleves veldig “oss”. Fluktens egenart ligger i det sterke samspillet vi har utviklet over tid. Det håper jeg lytterne er enig i. 

null

FLUKTEN (Hanna Paulsberg, Hans Hulbækmo, Marius Klovning, Bárður Reinert Poulsen) er en norsk jazzkvartett, bestående av medlemmer fra Hanna Paulsberg Concept, Atomic, Moskus, GURLS, Wako, Espen Berg Trio, Hullyboo, Skadedyr og Trondheim Jazz Orchestra. Deres debutalbum Velkommen håp utkom i 2021, og ble belønnet med strålende kritikker, samt en Spellemannspris i kategorien jazz.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Foto: Leikny Havik
Foto: Leikny Havik
Last ned bilde
Foto: Leikny Havik
Foto: Leikny Havik
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Splashgirl med nytt album i samarbeid med sanger og lydkunstner Robert Aiki Aubrey Lowe: "More Human" ute i dag!24.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

More Human er det et syvende albumet fra Splashgirl, et samarbeid med sanger/lydkunstner Robert Aiki Aubrey Lowe og produsent Randall Dunn. Albumtittelen More Human utforsker menneskets plass i et samfunn som i stadig større grad er prisgitt teknologi, hvor kunstnere allerede møter direkte konkurranse fra kunstig intelligens. Hva er forskjellen på det mennesket skaper og det maskinene skaper etter hvert som teknologien blir stadig mer sofistikert, og hvordan kan vi verne om det genuint menneskelige i musikk frembrakt ved at levende musikere møtes og skaper musikk sammen?

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye