Han blir ny lufthavnsjef for Røst og Værøy

Del

Avinor er stolt over å kunngjøre at Daniel Østensen (42) er tilsatt som ny lufthavnsjef for Røst lufthavn og Værøy helikopterhavn. 
Med sin erfaring og kompetanse fra operativ ledelse vil Østensen spille en viktig rolle i å videreføre sikker og stabil drift ved disse viktige enhetene i Lofoten.

Røst lufthavn
Røst lufthavn Øystein Løwer/Avinor

Østensen kommer fra stillingen som daglig leder i Falck Brann og Redningstjeneste, hvor han har hatt ansvaret for å levere plass-, brann- og redningstjenester til Bodø lufthavn. Hans kunnskap om luftfart og erfaring med å håndtere operativ drift vil være svært nyttig i hans nye rolle som lufthavnsjef.
 

Som lufthavnsjef vil Østensen ha ansvaret for å lede og koordinere alle aspekter ved driften på Røst og Værøy. Dette inkluderer å sørge for at sikkerhetsstandarder overholdes, opprettholde gode relasjoner med samarbeidspartnere og lokale interessenter, samt jobbe tett med de ansatte for at Avinor fortsatt skal levere både på samfunnsoppdraget og opprettholde det viktige transporttilbudet fra øyene til fastlandet.

– Daniel Østensen fremstår som en dedikert og engasjert leder, og vi er sikre på at hans erfaring og kompetanse vil være til stor nytte for Røst lufthavn og Værøy helikopterhavn, sier konserndirektør Anders Kirsebom.

– Vi ønsker ham hjertelig velkommen til Avinor-teamet og ser frem til å samarbeide tett med ham, sier konserndirektør Anders Kirsebom.

Nøkkelord

Kontakter

Finn Ove Hofstad
Områdesjef lokale lufthavner

finn.ove.hofstad@avinor.no
Mob: +47 92 64 35 09

Bilder

Lufthavnsjef  Daniel Østensen
Lufthavnsjef Daniel Østensen
Last ned bilde
Værøy helikopterhavn
Værøy helikopterhavn
Last ned bilde

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Første kvartal 2024: God dialog med eier for å sikre bærekraftige finansielle rammebetingelser14.5.2024 08:49:52 CEST | Pressemelding

-Tiltak for å forbedre inntekter og resultat står høyt på konsernets agenda, og Avinor arbeider kontinuerlig med å optimalisere kostnadene i den løpende driften. Det er god dialog med eier for å sikre Avinor bærekraftige finansielle rammebetingelser for fremtiden, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor. I første kvartal 2024 reiste totalt 10,8 millioner passasjerer via Avinors lufthavner, som er en økning på 3,5 prosent sammenliknet med samme periode i 2023. Passasjerveksten for utenlandstrafikk har vært på 11,1 prosent, mens innenlandstrafikken har gått ned med 0,7 prosent. Selv om antallet passasjerer har gått opp i 2024 er det nedgang i antallet flybevegelser. Antallet passasjerer per flygning er dermed økende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye