Enighet i frontfaget: Viktig gjennomslag for YS-forbundet Parat

Del

- Parat har oppnådd et godt resultat for sine medlemmer, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud. Søndag kveld kom YS-forbundet Parat til enighet med Norsk Industri etter nær ett døgns mekling på overtid.

- Både lønnsrammen og enigheten om videreutdanning er viktige gjennomslag, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.
- Både lønnsrammen og enigheten om videreutdanning er viktige gjennomslag, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud. Thomas Brun/NTB Kommunikasjon

Parat og Norsk Industri har blant annet blitt enige om en ramme på 5,2 prosent og et sentralt tillegg på 7 kroner. I tillegg er det oppnådd enighet om en løsning for videreutdanning. 

- Både lønnsrammen og enigheten om videreutdanning er viktige gjennomslag for Parats krav. Meklingen i frontfaget har vært svære krevende, og jeg vil berømme partene på begge sider for å ha kommet til enighet og dermed avverget streik, sier Skjæggerud.  

- Med denne løsningen har Parat fått et godt resultat for sine medlemmer, samtidig som det ivaretar bedriftenes økonomi. Dette er et resultat alle parter bør være fornøyd med, mener YS-lederen.  

Frontfaget spiller en helt spesiell rolle i lønnsdannelsen, ettersom norske eksportbedrifter møter internasjonal konkurranse. Resultatet fra disse forhandlingene danner utgangspunktet for alle tariffoppgjørene som nå følger.  

- Når YS-forbundet Parat og Fellesforbundet i LO nå har kommet til enighet med Norsk Industri gir det en god ramme for de forhandlingene som følger utover våren, selv om resultatet herfra verken skal være gulv eller tak i de andre tariffområdene, påpeker Skjæggerud. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye