Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Nyt kakao med god samvittighet i påsken

Del

Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.

Nyt en kopp kakao i påsken.
Nyt en kopp kakao i påsken. Melk.no

I overkant av halvparten av alle nordmenn drikker kakao i påsken, viser tall fra en undersøkelse gjennomført av Norstat i 2023 på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no). Mest populært er det med kakao i Midt- og Nord-Norge, der henholdsvis 64 og 66 prosent sier at de drikker kakao i påsken.

Mange tenker nok på kakaoen som en sukkerholdig og derfor mindre sunn drikk, men selv om den er søt, betyr det ikke at den er helt fattig på ingredienser kroppen har godt av. Forutsetningen er at du lager den fra bunn og velger gode råvarer som melk. 

– Det fine med hjemmelaget kakao er at vi kan lage den slik vi liker den best. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller man kan blande den med lettmelk, lite sukker og kakaopulver for en sunnere variant. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som gir påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no.

Unn deg derfor en varm kopp kakao i påsken, gjerne med lett- eller helmelk for en fyldigere variant. Men vit at man får i seg de samme næringsstoffene uansett hvilket fettinnhold det er i melken man velger.

Hvis man vil ha en mer spennende variant, kan man tilsette for eksempel kanel, chili, ingefær eller andre ingredienser man tenker kan smake godt. En kopp kakao laget på melk inngår dessuten som én av tre porsjoner meieriprodukter om dagen, så det er med andre ord rikelig med fordeler i påskekosen.

Her har du tre spennende kakaovarianter: 

Chilikakao

Kakao med ingefær

Kakao med kanel 

Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken? (Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2023)

null
Melk.no

Kontakter

Bilder

Nyt en kopp kakao i påsken.
Nyt en kopp kakao i påsken.
Last ned bilde
Over halvparten av nordmenn drikker kakao i påsken.
Over halvparten av nordmenn drikker kakao i påsken.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye