Grilstad

Økt selvforsyning tema under svensk ministerbesøk på Grilstad

Del

Behovet for økt selvforsyning av mat i både Norge og Sverige var tema da den svenske landsbygdsministeren, Peter Kullgren besøkte Grilstad i Trondheim denne uken. 
– I tillegg diskuterte vi råvaresituasjonen, dyrevelferd og det faktum at våre to land og Finland er de landene som bruker minst antibiotika på husdyr, sier Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad AS. 

Sveriges landsbygdsminister Peter Kullgren (t.h.) og Grilstads konsernsjef Jørgen Wiig møttes på Grilstads anlegg på Ranheim i Trondheim denne uka.
Sveriges landsbygdsminister Peter Kullgren (t.h.) og Grilstads konsernsjef Jørgen Wiig møttes på Grilstads anlegg på Ranheim i Trondheim denne uka. Grilstad.

Den svenske landsbygdministeren var i Trondheim for å følge den europeiske kvaliken i kokkekonkurransen Bocuse d'Or. Samtidig ønsket han å besøke en trøndersk næringsmiddelbedrift. Valget falt på Grilstads anlegg på Ranheim.

Råvaretilgang og dyrevelferd

– Det var en stor ære å ønske minister Kullgren og hans delegasjon velkommen til Grilstad. Vi hadde uformelle samtaler om selvforsyning, dyrevelferd og mat og helse. I tillegg orienterte vi gjestene om konsernet og ikke minst vår virksomhet i Sverige, forteller Wiig.
Vi er stolte av vår rolle som en stor aktør innen kjøttprodukter i både Norge og Sverige. Det var stas å få anledning til å dele vår ekspertise og lidenskap for salami-produksjonen med den svenske ministeren og hans følge.

Skandinavisk samarbeid

Wiig mener at besøket markerer et viktig skritt i arbeidet med å styrke de skandinaviske båndene innen matproduksjon og landbruksindustri.

– I Grilstad ser vi fram til fortsatt samarbeid med svenske interessenter for å fremme bærekraftige og kvalitetsrike produkter til glede for forbrukere over hele regionen, sier Wiig.

Kontakter

Bilder

Sveriges landsbygdsminister Peter Kullgren (t.h.) og Grilstads konsernsjef Jørgen Wiig møttes på Grilstads anlegg på Ranheim i Trondheim denne uka.
Sveriges landsbygdsminister Peter Kullgren (t.h.) og Grilstads konsernsjef Jørgen Wiig møttes på Grilstads anlegg på Ranheim i Trondheim denne uka.
Grilstad.
Last ned bilde

Om Grilstad

Grilstad AS er en ledende produsent av kjøttprodukter og ferdigmat, med fokus på kvalitet, smak og bærekraft. Konsernet er markedsleder innen spekevarer med merkene Grilstad, Stranda og Tind. Grilstad er også markedsleder innen frosne hamburgere, og en betydelig leverandør av ferdigmat. Konsernet har ca. 560 årsverk fordelt på seks egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Brumunddal, Stavanger og Østersund, og egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og storkjøkken. Grilstad eies av Jenssen Holding (95%) og Reinkind AS (5,0%).

Følg pressemeldinger fra Grilstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grilstad

Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen7.10.2021 15:19:43 CEST | Pressemelding

Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet. – Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye