Yrkestrafikkforbundet

Bussjåførene krever klar reallønnsvekst i lønnsoppgjøret 2024

Del

Oslo, 22. mars 2024 – Yrkestrafikkforbundet har i dag sammen med Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet overlevert sine krav for lønnsoppgjøret 2024 til NHO Transport for å sikre bedre arbeidsvilkår for ansatte i bussbransjen under Bussbransjeavtalen (BBA).

Overlevering av krav mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene
Overlevering av krav mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene Adrian Pracon Yrkestrafikkforbundet

Kjernekrav i Lønnsoppgjøret: Yrkestrafikkforbundet krever reallønnsvekst for våre medlemmer, økte minstelønnssatser og fagbrevtillegg.

Forbedring av Arbeidsvilkår: Videre krever vi forbedringer i medlemmene arbeidshverdag blant annet knyttet til delte skift og ubekvem arbeidstid. «Det er mangel på bussjåfører. Ved å forbedre lønns- og arbeidsvilkårene kan vi bedre attraktiviteten, noe som er sterkt nødvendig i møte med økende utfordringer knyttet til befolkningens transportbehov og miljømål», uttaler forhandlingsleder Marius Træland.

Forventninger til Lønnsoppgjøret: Yrkestrafikkforbundet forventer at våre rimelige krav møtes med en konstruktiv tilnærming fra NHO Transport og Spekter. Vi har et klart mål om å forbedre våre medlemmers arbeidsforhold og økonomiske vilkår. Vi ser fram til en konstruktiv dialog med arbeidsgiversiden og forventer reelle forbedringer for våre medlemmer gjennom dette lønnsoppgjøret, sier Træland.

Informasjon til pressen:

Yrkestrafikkforbundet er et landsdekkende fagforbund bestående av 13.000 medlemmer i mange ulike deler av transport- og logistikkbransjen. Yrkestrafikkforbundet har over 6000 yrkesaktive medlemmer som jobber innen buss og forhandler bussbransjeavtalene med NHO Transport og Spekter sammen med Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbundet og Fagforbundet.

Den formelle overleveringen av kravene ble overlevert NHO Transport og Spekter Oslo fredag 22. mars kl. 10.00.

Forhandlingene om bussbransjeavtalen (BBA) er berammet 17.-19. april.

null
Forhandlingssjef og forbundsleder Yrkestrafikkforbundet Adrian Pracon Yrkestrafikkforbundet

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om oss

Yrkestrafikkforbundet er et landsdekkende fagforbund bestående av 13.000 medlemmer i mange ulike deler av transport- og logistikkbransjen. Våre medlemmer jobber innen buss, gods, lager og logistikk, bane, funksjonærer, taxi, bilbergere, anleggstransport, kran, miljøtransport, mobilitetsbransjen og parkering. YTF er en del av Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund – YS

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Ny Nasjonal Transportplan legger fortsatt opp til at vi skal bruke bilen22.3.2024 12:50:14 CET | Pressemelding

I Norge foregår 76,1% av all reising med en personbil. Det fortsetter regjeringen å legge til rette for i deres forslag til ny Nasjonal Transportplan (NTP) for perioden 2025-2036. Dette er en politikk Yrkestrafikkforbundet er bekymret over: "For å redusere køer og velge miljøvennlig transport, må kollektivtransport prioriteres," understreker forbundsleder Jim Klungnes. Han mener at NTPs nedprioritering av busstilbudet, spesielt utenfor storbyområdene, går imot nødvendig omstilling mot mer effektiv samferdsel.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye