Frende Forsikring

Tyverialarm på påskeferie: - Mange er uforsiktige med de dyreste tingene sine

Del

- Du går ikke fra en tusenlapp på kafébordet. Men mange lar gjerne en jakke til 10 000 kroner ligge ubevoktet i varmestua. 

I påsken kommer nordmenn til å bli frastjålet både dyre mobiler og jakker.
I påsken kommer nordmenn til å bli frastjålet både dyre mobiler og jakker. Unsplash

Det sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen. 

Gjør det lett for tyvene 
- At alle gjør det er ingen unnskyldning, det er fryktelig dumt å gjøre det så enkelt for tyvene. Hvis du har vært veldig uforsiktig og tingene dine blir stjålet kan du ikke regne med at reiseforsikringen din tar regninga, sier han. 

- Hva er veldig uforsiktig?

- For eksempel hvis du legger mobilen på kafébordet og går på toalettet eller hvis du lar jakka ligge uten tilsyn på afterski mens du fester eller danser på bordet, sier han. 

Tyverier for 438 millioner i fjor 
I fjor ble det meldt inn mer enn 131 000 tyverier eller tap av ting folk har med seg til norske reiseforsikringer. Det kostet 438 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge. 

- Det er kjempehøye tall. Og vi regner med at en del kontakter oss for å få hjelp når påsken er over i år også, sier Petter Lassen. 

Dette stjeles i påsken 
Frende har sett på skadetall fra tidligere påskehøytider. Noen påskedager skiller seg tydelig ut på tyveritoppen. 

- Spesielt tirsdag, onsdag og torsdag i påskeuka er det mange tyverier, spesielt av ski. Det er også en del mobiler som ryker til. Noen blir knust i skibakken eller på utenlandsferie, eller blir stjålet. Jakketyverier er også høyt på lista, sier skadesjefen. 

- Ski, mobiler og dyre jakker er lette å selge videre, så pass litt ekstra på disse tingene. Fellesnevneren er at det er dyre ting som tyvene lett kan selge eller bruke selv, sier skadesjefen. 

Slik stopper du skityven 
- Lås inn skiene når du ikke bruker dem. Ikke la dem stå langs hytteveggen gjennom natta. Hvis du står på ski med noen du kjenner kan du enkelt forvirre tyvene. Bare sett sammen skiene deres i ulike par. Det har liten verdi for en tyv som prøver seg, sier skadesjefen.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

I påsken kommer nordmenn til å bli frastjålet både dyre mobiler og jakker. Foto: Unsplash.
I påsken kommer nordmenn til å bli frastjålet både dyre mobiler og jakker. Foto: Unsplash.
Last ned bilde
Petter Lassen, skadesjef på reise, Frende Forsikring.
Petter Lassen, skadesjef på reise, Frende Forsikring.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring har noen av Norges mest fornøyde forsikringskunder. Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye