Grappa Musikkforlag AS

Andreas Rotevatn og Lindstrøm skapar eit eiget elektronisk jazzunivers

Del

Siste singel før albumslipp fra Rotevatn 3.mai.

Andreas Rotevatn og Lindstrøm. Foto: Grappa Musikkforlag
Andreas Rotevatn og Lindstrøm. Foto: Grappa Musikkforlag

LYTT HER

I fleire eldre jazzlåtar finn ein ordet “strut” - som er ein type dans. Når trombona skal få skinne på dette albumet, er det i form av å vere i New Orleans sin trombone-tradisjon: rå, groovy og mange på ein gong. Fenomenet Elias Tafjord får røynleg synt fram sin jazzbakgrunn på låta, og spelar i den sokalla second line-tradisjonen frå nettopp då the crescent city.  

Ein rondo er ein komposisjonsform kor ein a-del stadig kjem att, med vekslande nye delar for kvar runde. Andreas fortel:

- I studio festa Elias triggerar på trommene, som gjorde at for kvar gong han slo eit slag på trommene, so spelte datamaskina hans av ein basslyd med varierande tonehøgde. So trombone, trommesett og den bastante basslyden er spelt live i studio.

Klubbmusikklegende Hans-Peter Lindstrøm kom inn i produksjonsprosessen, og brukte sine framifrå musikalske smakslaukar til å skape eit fullstendig lydlandskap. 

- Eg sendte opptaka frå studio til Lindstrøm, som sendte attende sikkert 30 ulike spor, og sa eg skulle velge dei eg likte best. So dei lydane i låta som ikkje er trombone, trommer eller basslyd, er alle hans verk! Fantastiske lydar, som gjorde heile låta levande på eit nytt plan, seier Andreas.

Artisten Andreas Rotevatn (f.1989) er fødd og oppvaksen på Nordfjordeid på Vestlandet. Sidan 2013 har han vore busett i Oslo. Han har ein bachelor i jazztrombone frå Griegakademiet og ein master i utøvande musikkteknologi frå Norges Musikkhøgskole.

Rotevatn kunne potensielt hatt ei noko elitistisk tilnærming til musikkverda - han er både spellemannsnominert komponist for albumet alea iacta est med jazzorkesteret OJKOS, og vinnar av Jazzprisen i 2023 for det følgande albumet Mensa Rotunda. I tillegg har han for tida det prestisjetunge arbeidsstipendet frå Kulturdirektoratet. Men jamsides suksess i den smalare delen av norsk musikkliv, har Rotevatn òg arbeidd i det meir tilgjengelege formatet - anten på turné som trombonist med Cezinando, Fieh, Razika og Jaga Jazzist, eller på plate med mellom anna Gabrielle, Highasakite, Jonas Alaska og Big Bang.

Rotevatn slepp sitt solo-album "Av daude gror" den 3.mai.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Grappa Musikkforlag
Foto: Grappa Musikkforlag
Last ned bilde
Foto: Grappa Musikkforlag
Foto: Grappa Musikkforlag
Last ned bilde
Cover
Cover
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye