YS

YS krever trygghet for alle som er pålagt øvelser

Del

Regjeringen vil gi ansatte i kriminalomsorgen erstatning for skader under øvelse. Det er positivt, men YS krever trygghet for alle yrkesgrupper. 

Thomas Brun /NTB Kommunikasjon

Regjeringen la i dag frem et lovforslag om å gi ansatte i kriminalomsorgen rett til full erstatning for skader som oppstår under pålagt organisert trening og øvelse.

- Dette er et betydelig gjennomslag for oss i YS og våre medlemmer i Kriminalomsorgens Yrkesforbund. Vi har slåss for dette i mange år, og roser derfor regjeringen for dagens vedtak, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

- Men det er mange andre yrkesgrupper som er svært viktige i vår totalberedskap og som øver jevnlig. For disse har man ikke en slik ordning. Det betyr at dersom du er ambulansearbeider, toller eller brannkonstabel og blir skadet under en pålagt øvelse får du ikke erstatning. Det er uholdbart. Vi krever derfor at den ordningen som kriminalomsorgen fikk i dag, og som politiet har fra før, skal gjelde alle yrkesgrupper som er pålagt øvelser på farlige situasjoner, sier Skjæggerud.

YS har de siste årene satt fokus på totalberedskap og samfunnssikkerhet. Mange yrkesgrupper er helt avgjørende i arbeidet med å sikre Norge. Det er et stort behov for at disse gruppene driver med jevnlige øvelser for å kunne takle utfordringer og kriser som kan komme.

- Det er menneskene som er viktigst i vår totalberedskap. Yrkesskadeordningen må dekke skader under pålagt trening for alle yrkesgrupper som har pålagt øvelse og trening på farlige situasjoner som del av sitt yrke, sier Skjæggerud.

Kontakter

Om oss

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 250 000 medlemmer i våre 11 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye