Virke

Stillstand i omsetningen av møbler og interiør

Del

Salget av møbler og interiørvarer ble stående på stedet hvil i 2023, sammenliknet med året før. Det viser Hovedorganisasjonen Virkes ferske rapport om utviklingen i bransjen. Høyt rentenivå og svekket kjøpekraft hos forbrukerne får skylden for nullveksten

- Dette viser at selv om enkeltbransjer i Norge går veldig bra, så er bildet mer nyansert enn som så. Salget av møbler og interiør gikk ned i 2023, men omsetningen blir tilnærmet lik på grunn av høy prisvekst sier Ingrid Thinn Bjerke, bransjedirektør for hus og hjem i Hovedorganisasjonen Virke.

Nedgangen i møbelforhandlernes omsetning endte på 1,9 prosent. En prisvekst på hele 8,9 prosent i 2023 bidro til at omsetningsfallet ikke ble høyere, på tross av volumnedgang.

- Dette bildet stemmer overens med utviklingen i andre kapitalvarebransjer. Når folk får tynnere lommebok, sitter det lenger inne å investere i møbler og interiør. Likevel er dette en bransje som ønsker å satse, og flere av de store aktørene har i løpet av det siste året åpnet nye utsalgssteder, sier Bjerke.

Likevel ser hun markante skjær i sjøen, spesielt når det gjelder utviklingen hos de mindre kjedene.

- Vi ser at de mindre kjedene sliter. Her snakker vi om viktige arbeidsplasser rundt om i landet, og det vil ha konsekvenser for mange lokalsamfunn om man blir nødt til å legge ned butikker, sier Bjerke.

Rapporten i sin helhet kan hentes her: https://www.virke.no/globalassets/rapporter/2023-mobel-og-interiorbransjene

Kontakter

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye