Virke

Dette er de nominerte til Gullruten 2024

Del

Fredag 5. april er det klart hvem som er nominert til Gullruten 2024. Lørdag 4. mai inviterer Stiftelsen Gullruten i samarbeid med Monster og TV 2 til Grieghallen, til årets store festaften for norsk TV.

VANT I FJOR: Demenskoret på NRK var Publikumsprisen under Gullruten i 2023. 4. mai 2024 kan nye vinnere juble i Grieghallen.
VANT I FJOR: Demenskoret på NRK var Publikumsprisen under Gullruten i 2023. 4. mai 2024 kan nye vinnere juble i Grieghallen. Øyvind Ganesh Eknes / TV 2

De nominerte i 18 kategorier ble presentert under Stiftelsen Gullrutens presselansering i Trekanten i Oslo fredag. Blant nyhetene i år er at de ti kandidatene som konkurrerer om prisen for Årets deltaker blir presentert i «God morgen Norge» på TV 2 mandag 22. april.

Ny programleder

Her er det seerne selv som skal stemme fram de fire nominerte og kåre vinneren. Under Gullrutenshowet i Grieghallen 4. mai deles det ut priser i alle kategorier, samt Gullrutens hederspris – totalt 20 priser.   

Programleder for Gullruten ble også offentliggjort i dag, og er Helene Olafsen.  

Totalt ble det påmeldt drøyt 350 programbidrag til årets Gullruten, og over 100 jurymedlemmer fordelt på fagjuryer for alle kategorier har vurdert de påmeldte bidragene.

Juryene har bestått av representanter fra Viaplay, Warner Bros. Discovery, VGTV, TV 2, NRK, produksjonsselskaper i Virke Produsentforeningen, Filmforbundet, Dramatikerforbundet, NOPA, Norsk VFX-forening og studenter fra Høgskolen i Innlandet.  

Favoritter fra skjermen

– Gullruten er en produsentpris, og målsettingen med Gullruten har siden starten vært å styrke det uavhengige produksjonsmiljøet i Norge og stimulere til at det blir laget høykvalitets TV-programmer, sier styreleder i Gullruten, Åse Kringstad. 

– Nominasjonene vi presenterer i dag er full av glitrende TV-programmer, som jeg tror seerne vil kjenne godt igjen. Gullrutens kategorier er i løpende utvikling for nettopp å reflektere det vi ser på TV, og humor har blitt en stadig viktig del av programtilbudet. Dette løfter vi fram med å innføre nye kategorier for humordrama og beste skuespiller humor, sier Åse Kringstad. 

Se de nominerte til Gullruten 2024 her: Gullruten  

Vi takker alle våre jurymedlemmer og gratulerer alle nominerte, og gleder oss til prisutdeling og fest i Bergen 4. mai.

Åse Kringstad
Styreleder Gullruten
Tlf: 47 31 42 47

Eva Rolland Korshamn
Executive produsent Monster
Tlf: 93 63 58 53

Håvard Solem
Pressekontakt TV 2
Tlf: 93 43 59 22

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye