Virke

Brudd i forhandlingene mellom HK og Virke

Del

Torsdag 11. april har Handel og Kontor (HK) brutt forhandlingene med Virke. Nå skal partene møtes hos Riksmekleren.

Forhandlingsleder for Virke, Torgeir Kroken.
Forhandlingsleder for Virke, Torgeir Kroken.

Forhandlingene startet tirsdag 9. april 12.00, men torsdag kveld valgte HK å bryte forhandlingene.

Virke har strukket seg langt i forhandlingene, men de økonomiske kravene fra Handel og Kontor ville medført et resultat langt over rammen i frontfaget. 

– Virke har hele tiden hatt et ønske om å komme til enighet. Når kravene fra HK går langt utover rammen, blir det vanskelig. Vi har et ansvar overfor alle våre medlemmer, og vi vil jobbe for et ansvarlig oppgjør som hensyntar at det er stor strekk i laget, sier forhandlingsleder for Virke, Torgeir Kroken.

– I detaljhandelen er det fortsatt krevende tider for mange. Det er ingen som er tjent med et oppgjør som brekker ryggen på virksomheter som allerede legger bak seg flere år med tøffe økonomiske tider, sier Kroken.

Partene skal nå møtes hos Riksmekleren. Oppstart for videre forhandlinger er foreløpig ikke tidfestet.

– Virke går til Riksmekleren med et mål om å komme til enighet, sier Kroken.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye