Norgesmester 2024 for damer og herrer skal kåres til helgen.

Del

Stabekk CK arrangerer NM Damer og Herrer i Snarøya Curlinghall fra 07.-10. mars. Det blir full aktivitet i hallen fra torsdag til søndag. 16 herrelag og sju damelag skal spille om retten til å kalle seg Norgesmester 2024.

Lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb skal til VM i april, og er favoritter før NM. Kan de holde unna Hårstad fra Oppdal og Høstmælingen fra Lillehammer.
Lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb skal til VM i april, og er favoritter før NM. Kan de holde unna Hårstad fra Oppdal og Høstmælingen fra Lillehammer. Roland Beck / Swiss Cup Basel

Sterke utfordrere i herreklassen

16 lag stiller i herreklassen fra ti ulike klubber. Lagene er inndelt i fire grupper, og spiller gruppespill torsdag og fredag. Lørdag er det mellomspill, før sluttspillet går på søndag. Lag Ramsfjell fra Trondheim CK må tåle favorittstempelet i herreklassen. De ligger som nummer 16 på verdensrankingen, og er uttatt til å representere Norge i VM Herrer i Schaffhausen, Sveits fra 30. mars til 7. april.

Utfordrere til NM-gullet er blant annet lag Hårstad, Oppdal CK og lag Høstmælingen, Lillehammer CK. Lag Hårstad har prestert bra i det siste, og kom helt til semifinalen i Sun City Cup i Karlstad for tre uker siden. Her slo de lag Ramsfjell i kvartfinalen, og er helt sikkert sultne på å slå de igjen. Lag Høstmælingen har nettopp klart noe ingen andre norske herrelag har klart før de, nemlig å vinne gull i Junior-VM. Guttene stiller i NM fulle av selvtillit, og vil helt sikkert bite godt fra seg.

Lag Nergård fra Snarøen CC stiller som ‘wild card’ i årets NM. Fem meritterte spillere har slått seg sammen – Kan Magnus Nedregotten, Steffen Walstad, Håvard Vad Petersson, Markus Høiberg og Torger Nergård leve på gamle meritter? Tiden vil vise om erfaring og rutine kan måle seg mot de unge og lovende.

Damelandslaget utfordres av bronselaget fra junior-VM

I dameklassen stiller sju lag fra fem ulike klubber. Favoritten til å ta hjem gullet er lag Rørvik fra Lillehammer CK, som skal representere Norge i VM Damer i Sydney, Canada fra 16.-24. mars. De vil derimot få sterk konkurranse fra lag Bjørnstad, Oppdal CK, som nettopp har kommet hjem med en bronsemedalje fra Junior-VM.

Det spilles en full round-robin i dameklassen, hvor alle lagene møter hverandre. De to beste lagene etter round-robin møtes til finale søndag. Lagene ranket som nummer tre og fire etter innledende kamper spiller om bronsen.

Første spillepass i NM er torsdag kl. 16:00. Mesterskapet avsluttes med semifinaler og finaler på søndag. Ta turen til Snarøya i helgen for å se de beste norske lagene konkurrere om NM-gullet 2024.

Kontakter

Bilder

Det ble gull til det norske junior guttelandslaget og bronse for jentelandslaget under junior-VM for to helger siden. Nå er de utfordrere i hver sin klasse i NM herrer og damer.
Det ble gull til det norske junior guttelandslaget og bronse for jentelandslaget under junior-VM for to helger siden. Nå er de utfordrere i hver sin klasse i NM herrer og damer.
Last ned bilde
Lag Hårstad fra Oppdal Curlingklubb er sterke utfrodrere til NM tittelen. De er sesongens sammenlagtvinnere av Norgescup. Her poserer de etter fjorårets turneringesseier i Sundbyberg Open
Lag Hårstad fra Oppdal Curlingklubb er sterke utfrodrere til NM tittelen. De er sesongens sammenlagtvinnere av Norgescup. Her poserer de etter fjorårets turneringesseier i Sundbyberg Open
Last ned bilde
Lag Rørvik reiser om en uke til VM i Sidney, Nova Scotia i Canada. Laget håper å reise med NM tittelen i sekken.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye