Norges Curlingforbund

VM Para Mixed Doubles starter på mandag

Del

Rikke Iversen, Rune Lorentsen og trener Elin Ingvaldsen har startet reisen mot Gangneung, Sør-Korea og VM i para mixed doubles. Mesterskapet spilles fra 11.-16. mars, og målet for det norske laget er sluttspill.

Rikke Iversen og Rune Lorentsen skal konkurrere med resten av verden om VM-tittelen i Gangneung, Korea. Her er de fra Richmond, BC, Canada under sist VM.
Rikke Iversen og Rune Lorentsen skal konkurrere med resten av verden om VM-tittelen i Gangneung, Korea. Her er de fra Richmond, BC, Canada under sist VM. (Foto: World Curling/Cheyenne Boone)

Mål om sluttspill

Rikke og Rune reiser til sitt tredje VM mixed doubles som lag. De har en bronse fra 2022 Lohja, Finland, og en 14. plass fra fjorårets VM i Richmond, British Columbia, Canada. Fjorårets VM var en nedtur for laget, som hadde håpet å komme seg til sluttspill. Men Rune og Rikke, som begge er rutinerte spillere, har planen klar for årets VM.

"Jeg føler meg mer klar i år enn det jeg gjorde før fjorårets VM. Godt med trening og bedre utsyr," sier Rikke.

Med bedre utstyr sikter Rikke til at de har byttet ut hodene på sine curlsticks, som de holder og skyver steinene med. Under VM i Canada i fjor merket de nemlig at små forskjeller i håndtakene på steinene gjorde det utfordrende med de gamle hodene.

"Målet er helt klart å bli topp to i gruppa, og sikre en plass i kvartfinalen. Vi har også fokus på å gjøre det bra i last stone draw konkurransen for å få best mulig sjanse i tilfelle jevne grupper," sier Rune.

Last stone draw er noe alle lagene gjennomfører før hver kamp. Det avgjør hvem som får fordel av sistestein i kampens første omgang. Resultatet av alle dragninger er med på å avgjøre rangering ved poenglikhet.

Satser mot nytt PL

Til sammen har de to spillerne deltatt i 26 internasjonale mesterskap. Rune som debuterte i VM i 2005, har de siste 19 årene skippet Norge til tre VM-gull i 2007, 2008 og 2017. Han skippet også Norge til PL-sølv i 2018. I det samme PL var Rikke med, hun var også med på gull-laget i 2017 som var hennes første mesterskap.

Årets VM er ett av tre som teller på veien mot PL. World Curling har overraskende bestemt at også fjorårets VM skal telle i sammendraget om hvilke åtte nasjoner som kvalifiserer til PL i Italia. Italia har plass som vertsnasjon, så i realiteten spilles det om syv plasser. Det er i alt 20 nasjoner om beinet. Foreløpig står Norge med 0 poeng, med elleve nasjoner foran med poeng.

Rikke og Rune har allikevel god tro på at de skal ha muligheter til å nå sluttspill i VM, og dermed klatre opp på listen over aktuelle PL-nasjoner.

Det norske laget har sin første kamp mandag kl. 01:00 norsk tid hvor de møter Polen. Videre møter de Estland kl. 08:00 samme dag.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Rikke har gjort godt forarbeid før VM, og reiser til Korea med troen på laget.
Rikke har gjort godt forarbeid før VM, og reiser til Korea med troen på laget.
Last ned bilde
Få spillere har så mange mesterskapsdeltakelser som Rune. Han reiser til sitt 21. mesterskap som paracurler. I tillegg er han også en habil bordtennis- og lawnbowlingspiller.
Få spillere har så mange mesterskapsdeltakelser som Rune. Han reiser til sitt 21. mesterskap som paracurler. I tillegg er han også en habil bordtennis- og lawnbowlingspiller.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye