Widerøe

Sterkt marked, svak regularitet og gode bookingtall fremover

Del

Februar fortsetter den positive trenden. Antall tilbudte seter i markedet øker samtidig som vi øker kabinfaktor og yield. Antall passasjerer er opp med åtte prosent og kabinfaktor øker med to prosentpoeng. Widerøe har intensivert antall salgskampanjer og ser økt etterspørsel, spesielt i ferie og fritidssegmentet.

Widerøe 90 år 19. februar
Widerøe 90 år 19. februar Widerøe

Booking anbudsruter 

Selskapet ser allerede effekten av halverte maksimalpriser på anbudsruter etter 1.april. Widerøe har allerede 40 % flere bookinger etter 1. april enn det vi hadde på tilsvarende tidspunkt i 2023. 
 
Avganger som tradisjonelt har vært mest populære, i kombinasjon med de mest populære destinasjonene, begynner allerede å fylles opp. Som forventet er bookingmønsteret på anbudsrutene i endring. Vi forventer at mange avganger, i de travleste reiseperiodene, vil fylles opp på et tidligere tidspunkt enn det som har vært vanlig i inneværende anbudsperiode.  

Vi er så langt godt fornøyde med 2024, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen. - Vi klarer å øke kabinfaktor samtidig som vi øker antall tilbudte seter i markedet. Det er en viktig forutsetning for lønnsomhet fremover. En økning i bookinger på anbudsnettet med 40% er sterkt. Det er åpenbart at halvering av maksimalprisen har hatt effekt, fortsetter han. Vi opplever et sterkt marked på samtlige ruter, spesielt i store utfartsperioder som påskeferie, mai-dagene og sommerferien, avslutter han.  

Regularitet 

Det dårlige vinterværet fortsetter inn i februar. Widerøe legger nå bak seg den tøffeste vinteren i selskapets historie med mange kanselleringer og forsinkelser. Selskapets regularitet og punktlighetstall preges av dette. Regularitetsnivået forbedrer seg noe i siste del av februar, men vi gleder oss til våren. 
 

Bodø/Glimt - Tromsø IL 

Med våren kommer også vårens vakreste fotballeventyr med det tradisjonsrike slaget om Nord-Norge, mellom Bodø/Glimt og Tromsø IL 16. mai. I år kjempes kampen i Bodø, og Widerøe stiller nok en gang med ekstra avganger for å fly fansen til kamp og tilbake igjen, i tide til 17. mai feiringen. 

Tidtabell: 
Tromsø-Bodø WF1323 avgang 11:10 ankomst 12:10
Tromsø-Bodø WF1329 avgang 13:10 ankomst 14:15
Bodø-Tromsø WF630 avgang 22:20 ankomst 23:10 

Kontakter

Bilder

Widerøe 90 år 19. februar
Widerøe 90 år 19. februar
Last ned bilde

Dokumenter

Om oss

Widerøe er Norges eldste flyselskap med over 3500 engasjerte medarbeidere. Widerøe består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe AS er et heleid datterselskap i Norwegiankonsernet.

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Solid gjennom januarstormer og tidtabeller spikret6.2.2024 08:18:16 CET | Pressemelding

*Widerøe er nå en del av Norwegiankonsernet. Transaksjonen ble gjennomført 12. januar 2024 og Widerøe vil fremover rapportere tall etter samme mal som Norwegian, men separat. Widerøe øker produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med 2023, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er fremdeles svakt stigende og er opp med tre prosentpoeng i januar. Widerøes sikringsgrad på jetfuel (FUEL HEDGE POSITIONS) er 80 prosent for 2024 og 34 prosent for 2025. Resultatet i januar bærer preg av en meget krevende værmåned med mange kanselleringer og forsinkelser. Værkanselleringer gjør at vi taper inntekter og drar på oss mye ekstrakostnader med innkvartering av kunder, alternativ transport og ombooking av kunder til andre flyselskap. Mye dårlig vær påvirker passasjertallene i januar negativt. Widerøe er fornøyd med markedet fremover. Nyttårssalget satte nye rekorder i Widerøe og reiselysten er fremdeles stor. Vi ser også at bookingmønsteret er i endring. Mens v

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye