Musikalen EVITA endelig til Oslo Nye Teater

Del

Musikalen EVITA er snart premiereklar på Oslo Nye Teater. Den legendariske historien om livet til Eva Perón, fattigjenta fra slummen som ble Argentinas førstedame, har stjerneskuddet Natalie Bjerke Roland i tittelrollen. 

EVITA
EVITA Lars Opstad Oslo Nye Teater

Fiksjon eller virkelighet?
Historien om unge Eva Duarte er nesten uvirkelig, fra et fattig småbyliv, via den pulserende Buenos Aires, til rikdom og makt på verdensscenen som Argentinas førstedame.

Med sin askepottliknende historie, ble hun et symbol på håp og forandring for millioner av argentinere. Eva Perón sto ved sin mann Juan Peróns side og kastet glans over deres felles politiske kamp, peronismen. Hennes engasjement for arbeiderklassen, samt hennes evne til å navigere i den komplekse politiske arenaen, gjorde henne til en helgen for de fattige. En glamorøs helgen i designerkjoler. For sannhet og myter går hånd i hånd i de mange fortellingene om Eva Perón. Men like fullt er musikalen en levende hyllest til en kvinne som for alltid har satt sitt preg på Argentinas historie. Gjennom musikken og historien om Eva Peróns liv, får vi et innblikk i både hennes personlige kamper, ambisjoner og maktspill, og den store politiske omveltningen i landet.

Historisk verdenspolitikk i musikalform
Musikalen Evitas ikoniske musikk er skrevet av Andrew Lloyd Webber og tekstene av Tim Rice, og inneholder noen av de vakreste sangene i musikalhistorien, som bl.a. Don’t cry for me Argentina.
Den gripende fortellingen fanger essensen av Argentina på 1900-tallet, fra de turbulente politiske omveltningene til den kulturelle rikdommen som preget perioden, samt kompleksiteten i Eva Peróns personlighet.

En glitrende trio
I tittelrollen som Evita er det en glede å introdusere Natalie Bjerke Roland, som nå er åremålsansatt ved Oslo Nye Teater og som vil være kjent for TV-seere gjennom hovedrollen Ada i TV 2-serien Fling, i Rådebank og i Hybris. I rollen som Che finner vi Kim Helge Strømmen, som bl.a. har medvirket i vår Anna Karenina og Så som i himmelen, og rollen som Juan Perón besettes av Sindre Postholm, som har medvirket i diverse musikaler m.m. ved Oslo Nye og nå er del av teatrets ensemble.
På scenen står også et storslagent live orkester under ledelse av kapellmester Simon Revholt og et stort ensemble med 19 medvirkende. Les mer om de medvirkende her.

EVITA er en samproduksjon med Aarhus Teater og flere av de kreative kreftene bak Århus-oppsetningen er de samme på Oslo Nye: regi Sara Cronberg, koreografi Melker Sörensen, scenografi og kostymedesign Franciska Zahle og lysdesign Mathias Hersland. Kapellmester er Simon Revholt.

Medvirkende:
Natalie Bjerke Roland: Eva Perón
Sindre Postholm: Juan Perón
Kim Helge Strømmen: Che
Modou Bah: Agustin Magaldi / Ensemble
Mari Dahl Sæther: Peróns elskerinne / Ensemble
Trine Bariås-Kvitstein: Ensemble / Understudy Evita
Thomas Wesley Brasel: Ensemble / Understudy Che
Øyvind Boye Løvold: Ensemble / Sangkaptein / Understudy Perón
Håvard Eikeseth: Ensemble / Understudy Magaldi
Jan Nicolai Wesnes: Ensemble / Dansekaptein
Ensemble: Malin Hoff Skjolde, Sarah Christine Sandberg, Pernille Øien, Fransiska Sveinall, Lovisa Lindberg Lekfalk, Karl Bekele Steinland, Benjamin Windborg, Sindre Bjørke Høyang, June Elisabeth Baltzersen.

Musikalen EVITA har i årtier gått sin seiersgang verden over. Vi gleder oss stort til å presentere denne mesterlig gjennomkomponerte musikalen for første gang på Oslo Nye Teater.

EVITA
Sangtekster av Tim Rice
Musikk av Andrew Lloyd Webber
Opprinnelig regissert av Harold Prince

Oversatt av Christian Ranke

EVITA er en co-produksjon mellom Oslo Nye Teater og Aarhus Teater

Teaterforlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk

Premiere 21. mars 2024 på Oslo Nye Teater

Pressekontakt
Margareta Magnus Myhre
Informasjonssjef
Oslo Nye Teater
Mobil: 95216234
margareta.magnus.myhre@oslonye.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Oslo Nye Teater

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Nye Teater på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Nye Teater

Ine Marie Wilmann i ny hovedrolle som Anna Karenina23.11.2023 11:42:16 CET | Pressemelding

Det er med stor glede vi informerer om at Oslo Nye Teater iscenesetter Anna Karenina av Lev Tolstoj våren 2024. Til å spille den ikoniske tittelrollen har vi vært så heldige å få med oss Ine Marie Wilmann, velkjent fra film og teater. Lev Tolstojs Anna Karenina og Krig og fred regnes blant verdenslitteraturens største verker, og den europeiske litteraturhistorien - inklusiv Ibsen og Hamsun - står på hans skuldre.

En monstrøs ansvarsfraskrivelse13.11.2023 12:07:00 CET | Pressemelding

Mary Shelleys mer enn 200 år gamle romanklassiker FRANKENSTEIN, tas til scenen 15. november i et intenst spill mellom vitenskapskvinnen doktor Frankenstein, monsteret hun skaper og en djevel som egger til strid. Med horror, humor og camp blir oppsetningen på Centralteatret et følelsesladet spill, hvor skaperverket til slutt vender seg mot sin skaper. For tukler man ved naturen for å skape kunstig liv, så må man vel også stå inne for konsekvensene?

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye