Statens vegvesen

Viktig å være oppmerksom på vei til vinterferie

Del

Været – spesielt på fjellovergangene - kan gi utfordrende kjøreforhold på vei til vinterferie. De største utfartsdagene er torsdag og fredag.

Vinterveier er utfordrende å kjøre på. Det krever mye oppmerksomhet og god planlegging fra deg som sjåfør.  Foto. Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen
Vinterveier er utfordrende å kjøre på. Det krever mye oppmerksomhet og god planlegging fra deg som sjåfør. Foto. Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen

Ved inngangen til årets vinterferieutfart i Nordland, Troms og Finnmark, er værmeldingen god de første dagene, men været kan endre seg fort, så det kan forekomme stengte veier og fjelloverganger på de største utfartsdagene, torsdag og fredag.

Planlegg turen før du kjører

For Nord - Norge har trafikkbildet så langt i 2024 vært preget av mye snø, stor skredfare og vekslende temperaturer, som har gitt mange dager med utfordrende kjøreforhold.

-Vinterveier er utfordrende å kjøre på. Det krever mye oppmerksomhet og god planlegging fra deg som sjåfør. Denne vinterferien må du være ekstra skjerpet, sier direktør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes.

Det er ventet mest trafikk ut fra de største byene. Statens vegvesen oppfordrer til å sjekke værmeldingen eller ruten du skal kjøre på vegvesen.no/trafikk eller Vegvesen trafikk-appen, planlegge turen godt, tilpasse fart etter forholdene og holde blikket på veien.

Tenk – gjør – kjør!

På vinterføre er det enda viktigere med huskeregelen tenk – gjør – kjør!

- Det betyr å planlegge turen din og forberede det du kan før du kjører, slik at du har all oppmerksomhet på kjøringen, sier Guro Ranes.

  • TENK gjennom hva som kan ta oppmerksomheten din vekk fra trafikken før du kjører: Telefonen som plinger eller lyser opp i setet ved siden av deg, noe du skal ha tak i underveis eller barn som vil ha hjelp til noe i baksetet.
  • GJØR deg ferdig med det du kan før du kjører: Still inn GPS ́en og musikken, legg vekk mobilen, spis opp maten og gjør de i baksetet klare til starten.
  • KJØR!

- Å kjøre er det eneste du skal gjøre, avslutter Guro Ranes i Statens vegvesen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Bilder

Guro Ranes leder trafikksikkerhetsarbeidet i Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Guro Ranes leder trafikksikkerhetsarbeidet i Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye