Krimsensasjon endelig på norsk

Del

Det nervepirrende krimplottet fra Island bergtar lesere verden over. Nå er «Hildur» av Satu Rämö endelig tilgjengelig i norsk oversettelse. 

«Hildur» er første bind i en krimtriologi som foregår langs Islands uveisomme fjorder. Bøkene er solgt i mer enn 300 000 eksemplarer i Finland, og er under utgivelse i elleve land. I Tyskland har «Hildur» gjort seg markert på Der Spiegels bestselgerliste. 

Surfer og strikker

Vi møter Hildur Rúnarsdóttir som surfer. På Islands iskalde atlanterhavsbølger forsøker hun å glemme en traumatisk barndom der begge søstrene hennes forsvant sporløst. Nå er hun leder for seksjonen for forsvunne barn, og det er hennes ansvar å finne en ung gutt som er forsvunnet. 

Jakob Johanson strikker. Som finsk politiaspirant er han i opplæring på Island, og som Hildurs makker oppdager han raskt at de vakre fjordene skjuler dystre hemmeligheter. Sammen må Hildur og Jakob jobbe seg gjennom gamle forbrytelser med tråder langt tilbake i tiden. Forbrytelser som truer livet i byen ved fjorden her og nå.

Islandsk kultur og mytologi

Satu Rämö er finsk forfatter og økonom. Hun dro til Island for mer enn 20 år siden som utvekslingsstudent, men istedenfor å studere makroøkonomi, ble hun oppslukt av islandsk kultur, litteratur og mytologi.

«Hildur» er Rämös første krimroman, og boken er oversatt til norsk av Mikael Holmberg.

Lansering er 1. mars. Ta kontakt for intervju og anmeldereksemplar. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

«Hildur» er første bind i en svært suksessfull krimtriologi av Satu Rämö.
«Hildur» er første bind i en svært suksessfull krimtriologi av Satu Rämö.
Last ned bilde
Satu Rämö dro til Island for mer enn 20 år siden og ble oppslukt av islandsk kultur, litteratur og mytologi. Foto: Björgvin Hilmarsson
Satu Rämö dro til Island for mer enn 20 år siden og ble oppslukt av islandsk kultur, litteratur og mytologi. Foto: Björgvin Hilmarsson
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye